Monosem - siker szemenként vetve!

Monosem - siker szemenként vetve!

Szemenkénti vetőgép akciónkkal fő célunk, hogy - partnereinknek anyagi oldalról, nekünk szállítási- és szerviz oldalról – minden fél számára kedvező megállapodást kössünk. Vesse el szemenként sikerét és válassza a Monosem márkát!

 

A 6-soros vetőgépeknél a legnépszerűbb típus a teleszkópos vázú kivitel. A műtrágyatartály kialakítása 980 literes központi tartály. A 980 literes műtrágyatartállyal szerelt gépeket hívjuk monoblock (erősített) vázú vetőgépeknek. A mikrogranulátumok adagolása 3x40 literes tartályból történik. A csigás Microsem rendszer minden vegyszernél megoldja a mikrogranulátumok adagolását. Egyszerű könnyen és megbízhatóan használható. Sokoldalúságát jelzi, hogy a piacon megtalálható mikrogarnulátum termékeke többségével kompatibilis.

 

A korábban már jól ismert NG Plus 4 M-es vetőkocsit tovább fejlesztették az elektromos hajtású vetőelemmel, ezzel gyakorlatilag elérkeztünk az NG PLUS 6 vetőelemhez. Az elektromos hajtása a piacon egyedülállóan a traktor elektromos rendszerétől függetlenül működik, így „régebbi”, nem a legkorszerűbb elektronikával felszerelt erőgéppel is üzemeltethető.

Elektromos hajtással ellátott alapgép áráról és egyéb jellemzőiről érdeklődjön területileg illetékes munkatársainknál!

 

 

A következőkben pedig egy Marcali környéki gazdálkodót mutatunk be, aki sok éve használja a Monosem márka eszközei: Mohari Zsolt, egyéni vállalkozó.

A gazdaságunk Észak-Somogy megyében, Marcali település környékén található. 600 hektáron gazdálkodunk, erősen vadkáros területeken. Állattenyésztéssel is foglalkozunk 12 db Angus húsmarhánk van, illetve 1 ha saját szőlő is van, különböző fajták, mint a Tramini, Chardonnay az értékesítés a Törley felé történik. Vetésszerkezetünk a következőképpen alakul, 200 hektár kukorica, 150 hektár búza/tritikálé, 150 hektár repce, 100 ha egyéb növény, lucerna, édeskömény, szarvaskerep. A sorközművelő kultivátorunk is Monosem, méghozzá a nagy 980 literes központi tartályú kivitel, amit 2016-ban vásároltunk. Az első Monosem vetőgépünket 2007-ben vásároltuk, még 2x270 literes műtrágyával. Területünk azóta is folyamatosan növekszik, nagyon szerettük ezt a gépet. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a 2018-as vetési szezonra beállítjuk az új Monosem vetőgépet, ez a gép nagyban különbözik az előzőtől, váza ugyan szintén teleszkópos annak érdekében, hogy a közlekedés egyszerű legyen, mert a falun is sokszor keresztül kell menni. A műtrágyatartály már központi és mi több ezen a típuson már műanyag tartály van fent. Ezeket a műanyag tartályokat egyelőre csak az elektromos meghajtású gépeken láthatjuk, de a jövőben a mechanikus hajtású gépekre is ezt fogják szerelni az axiálosok.

 

A képek illusztrációk, a tájékoztatás nem teljes körű, további információért, valamint az akció részleteiért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Forrás és kép: Várady-Szabó Márton, termékmenedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek