MEGFOSZ szakmai rendezvény

MEGFOSZ szakmai rendezvény

2021. június 23-án került megrendezésre a MEGFOSZ szakmai rendezvénye, ahol átadásra kerültek a MEGFOSZ 2019-es és 2020-as évi Szakmai Díjai.

 

Az eseményt Harsányi Zsolt elnök úr nyitotta meg ünnepi köszöntőjével, majd az Agrárminisztérium képviselőjének beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők az aktuális pályázatokkal kapcsolatosan. Ezután a Hungexpo Zrt. képviselője adott tájékoztatást a 2022-es AgrárgépShow és AGROmashEXPO kiállítással kapcsolatban, majd az MKB Pénzügyi Csoport képviselőinek prezentációjára került sor a következő évi együttműködéssel kapcsolatban, valamint az agrárfinanszírozások lehetőségeiről.

A szakmai előadások után következett a Szakmai Díjak ünnepélyes átadása.

A MEGFOSZ három alapított díja közül az „Életpályamű” díjra ezúttal is olyan személyeket lehetett jelölni, akik több, mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladataik meghatározóak és eredményesek, emellett pedig a dolgozók és a vezetők körében is szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek.

 

A 2019-es évben „Életpályamű” díjban részesült Nagy Miklós (Szegána Kft.), a 2020-as évben az „Életpályamű” díjat Starcz Tamás (Starcz Kft.) vehette át.

A díjakat dr. Viski József helyettes államtitkár és Harsányi Zsolt elnök urak adták át.

 

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája útján rövid idő alatt, sokat ért el, munkája kiemelkedő és eredményesen vesz részt a csapatmunkában.

 

A 2019-es „Fiatalok a szakmáért” díjat Rádi Roland (Agrolánc Kft.), a 2020-as díjat pedig Karagity István (AXIÁL Kft.) vehette át.

A díjakat az MKB Pénzügyi Csoport képviseletében Bognár István az MKB Bank Agrárium Főosztályának senior üzletfejlesztési menedzsere, Komiljovics Márk az MKB Euroleasing Zrt. Mezőgazdasági-gép és eszközlízing üzletágvezetője és Harsányi Zsolt elnök úr adta át.

 

A „Legaktívabb MEGFOSZ tag” díjra, amelynél nem volt külön kormeghatározás, olyan személyt lehetett jelölni, aki az adott évben aktív személyiség a tagságban, állandó segítséget nyújt a bizottságok számára, nyitott, érdeklődő, és szakmai szempontból is megállja a helyét az ágazatban.

 

„2019. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” elismerést Witzl Tamás (Multiva Magyarország Kft.), „2020. Legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat pedig Szalai László (Szal-Agro Kft.) vehette át.

A díjakat Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke és Kis Pál a MEGFOSZ alelnöke adta át.

 

A Szakmai díjak átadása után került sor a WorldSkills – Shanghai előválogató verseny eredményhirdetésére, valamint a nyertesek díjazására is. A díjazás előtt Vujevich Rita az MKIK osztályvezetője mutatta be a Skills versenyeket és azok jelentőségét.

A versenyben harmadik helyezést ért el: Licskai Áron

A második helyen végzett: Cseszkó Zsolt

Az első helyezett Hambalgó Ferenc Ádám lett, aki a díjak és a nyeremény mellett abban a nagyszerű elismerésben is részesül, hogy képviselheti hazánkat a 2022-es Shanghai WorldSkills világversenyen.

A többi résztvevő is részesült elismerő oklevélben, a díjakat és az elismerő okleveleket minden esetben Vujevich Rita osztályvezető asszony és Harsányi Zsolt elnök úr adták át.

 

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ

Képek: Kereki Dávid – MEGFOSZ

 

Ön a MEGFOSZ 2021. június 23-án megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek