Megállapodást írt alá a Berthoud és a Carbon Bee Agtech

Megállapodást írt alá a Berthoud és a Carbon Bee Agtech

A Berthoud a mezőgazdaság permetezési szakértőjeként bejelenti együttműködését a Carbon Bee Agtech startup-pal, amely cég a mezőgazdasági mesterséges intelligencia területére szakosodott.

Az együttműködés a Carbon Bee Agtech vállalattal az IMPAACT lokalizált gyomirtó megoldására irányul. A teszteket Franciaországban hajtják végre egy felszerelt, önjáró permetezőgéppel. A forgalomba hozatalt megelőző szakasz lehetővé teszi mindkét csapat számára, hogy optimalizálják az IMPAACT helyspecifikus permetezési megoldást, amely egy, a környezeti kihívásokra reagáló technológiai innováció.

Az IMPAACT a gyomokat valós időben képes felismerni a közvetlenül a szórókeretre szerelt kameráknak köszönhetően. A szenzorok megkülönböztetik a növényeket és a gyomokat, és csak a kiválasztott gyomokat szórja le a gép. Végül egy webes felület javaslatot tesz a gyomfajok megoszlásának feltérképezésére és a sűrűség értékelésére. Ennek a technológiának az a célja, hogy 50-80%-kal csökkentse a kemikáliák használatát, a hozam befolyásolása nélkül. Ez arra ösztökéli a gazdálkodókat, hogy precíziósan, a költségek és a káros környezeti hatások csökkentésével hajtsák végre az agrokémiai műveleteiket.

 

 

A partnerség teljes mértékben illeszkedik az Exel Industries Group július elején bejelentett új Berthoud stratégiájához. Sebastian Tremblais, a Berthoud vezérigazgatója szerint: „A növény-egészségügyi termékek csökkentésére irányuló kormányzati stratégia arra késztet bennünket, hogy másfajta támadó stratégiát dolgozzunk ki. A precíziós technológia alkalmazásával támogatjuk ügyfeleinket az átalakulás kezelésében, miközben versenyképesek maradunk.”

A Berthoud a vállalati innováció előmozdítása érdekében fektet be a precíziós gazdálkodásba, az elektronikába, a robotikába és a mesterséges intelligenciába a helyspecifikus permetezéssel, a Carbon Bee Agtech segítségével.

„A Carbon Bee Agtech csapata büszke arra, hogy együtt dolgozik a Berthoud-val, különösen az Exel Industries Group új struktúrájában. Valódi lehetőségünk nyílt a technológiánk integrálására, feltárva ezzel a gazdálkodók számára a környezeti átalakulás előnyeit” – összegezte Gerald Germain, a Carbon Bee elnöke.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Király Szabolcs, termékmenedzser

Forrás és kép: Berthoud

 

 

Permetezés pneumatikus cseppképzéssel

 

Egy hektár átlagos térállású szőlőterület lombfelülete hét hektárnyi. Megkülönböztetett figyelmet érdemel ennek kezelése évenkénti 8-12 alkalommal. A növényvédelmi cél: kiváló minőségű permetlevet juttatni a levél felületére. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek