Második díj az euRobotics Awards 2018 ünnepségén

Második díj az euRobotics Awards 2018 ünnepségén

A Fendt Xaver, a kis robotegység már bizonyított a szántóföldön. Azonban a MARS névre keresztelt kezdeti kutatási projekt most elnyerte a 2018-as Technológia Transzfer Díjat, így tudományos elismerést is kapott az európai robottechnikai iparágtól.

Nagyon örülünk ennek a díjnak! Szeretnénk kihasználni a lehetőséget, hogy gratuláljunk a csapat tagjaink az Ulmi Főiskoláról. Öröm volt velük dolgozni. A Fendt Xaver egy összetett robotkutatás terméke, mely a legfrissebb mezőgazdasággal kapcsolatos ismereteket tartalmazza”, mondta Thiemo Buchner, a MARS / Fendt Xaver projektmenedzsere, a Fendt Kutatási és Fejlesztési részlegének munkatársa.

 

A díjazottak az euRobotics 2018-as rendezvényen, a képen balra Prof. Schlegel az Ulmi Főiskola MARS projekt kutatási csapatából


Az Európai Robotika Fórum évente megrendezett esemény, amely a finnországi Tampere városban zajlik. A rendezvény részeként a zsűri díjazza az európai robottechnológia kiemelkedő innovációit, amelyek a kutatás és az ipar sikeres együttműködésének eredménye. Ebben az évben több mint 800 szakértő vett részt az Európai Robotika Fórumon, ahol a Fendt innovációja nyerte meg a második díjat.

 

A Fendt Xaver a legjobb példa arra, hogy egy főiskola kutatási projektje hogyan léphet be az ipar szakmai gyakorlatába” – mondta Thiemo Buchner.


Három évvel ezelőtt az AGCO / Fendt elindította az EU által finanszírozott MARS projektet az Ulmi Főiskolával együttműködésben. A projekt befejezésekor a robot fejlesztése nem állt meg a Fendtnél. Azóta további kutatás történt a témában, Fendt Xaver néven. A Fendt robotpilóta mögött az a gondolat áll, hogy a kis robotokat rajokban alkalmazzák, és felhőalapú megoldással végzik a kukorica precíziós termesztését, valamint a folyamat teljes dokumentálását.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Forrás és kép: Fendt.com

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

MARS: Robottechnika a vetéshez és a pontos dokumentációhoz

Három éve kezdte az AGCO/Fendt az EU által is támogatott MARS projektet (Mobile Agricultural Robot Swarms). Időközben kifejlesztésre került egy robotokra épülő rendszer, amely a különösen precíz vetés támogatására, illetve dokumentálására hoztak létre. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek