Lóerő gigászok összecsapása

Lóerő gigászok összecsapása

2018 áprilisában kezdődött a tractor pulling szezon a vesztfáliai Füchtorfban. A füchtorf-i futam, ami időközben Európa egyik legnagyobb traktor pulling rendezvényévé vált, idén is odacsapott. 

„A Német Bajnokság kiegészítéseként idén először a 4,2 tonnás osztályban Európa Kupa is zajlott a Füchtorf Arenában.” - nyilatkozta Tobias Hörstkamp csapatkapitány.

Az Európa Kupa egy nemzetközi versenysorozat, amelynek nyílt osztályában 4,2 tonnáig három nemzet összesen hat lóerő-gigásza vett részt. Köztük a német Green Fighter, valamint a világbajnoki címvédő holland „Intertechno Lambada”, és a dán csapat „Fenrir Maxi Traction” nevű gépszörnye. Így elmondható, hogy a rendezvénynek otthont adó CLAAS Green Monster csapat Tobias és Heinz-Josef Hörstkamp részvételével ismét elit versenyzők között mérettethette meg magát.

 

 

A nyílt kategóriában a tankok és versenyhajók metanol üzemmódra átalakított nyolchengeres és hatalmas teljesítményű dugattyús motorjai mellett a végletekig feltuningolt Dragster V8-as motorok és helikopterturbinák mutatták meg, mi rejtőzik bennük.

Természetesen a V12-es Allison repülőgépmotorok sem hiányozhattak. A traktorhúzásban az a traktor nyert, amelyik egy ezer kilogrammos súlygépet a lehető leggyorsabban elvontatott egy száz méteres vízszintes versenytávon.

A CLAAS által is támogatott Green Monster a füchtorf-i futamon harmadik helyen végzett, 91,33 méteres eredménnyel.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: Green Monster Team

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek