Látogatás a CLAAS Elektronikai Fejlesztési Központjában

Látogatás a CLAAS Elektronikai Fejlesztési Központjában

Thomas Oppermann Dissenben a CLAAS új Fejlesztési Központjában a digitálisan egyre inkább hálózatba kötött mezőgazdaság lehetőségeiről tájékozódott. Látogatása során elismerően nyilatkozott a „Szilikon Völgyet idéző” optimális munkakörülményekről.

Dissenben nagy hangsúlyt helyeztek a dinamikus munkakörülmények kialakítására. Így a komplexumban található egy nyitott, a legmodernebb média technikákkal felszerelt terület a megbeszélésekhez, és egy játszószoba, amit a munkatársak szükség esetén gyermekeikkel használhatnak.


Az új telephelyet hivatalosan 2017 októberében adták át. Azóta mintegy 170 szoftverfejlesztő, mérnök és további specialista dolgozik az olyan jövőbe mutató megoldásokon, amelyekkel a gépeket hálózatba köthetik, és a mezőgazdasági üzemeket, gazdálkodókat a hatékonyabb gazdasági irányításban támogathatják. Ilyen megoldások közé tartoznak a vezérlőrendszerek, elektronikai-architektúrák, terminálok, kamerarendszerek, műholdas robotkormányzási rendszerek, és sok egyéb innováció. 


Az új elektronikai központban a legmodernebb technikával felszerelt laboratóriumok mellett szerelőműhely és egy vizsgálóállomás is található, amelyen az aktuális fejlesztéseket rögtön le is tesztelhetik. 

 


A képen balról jobbra: Frank Drexler (CLAAS E-Systems Értékesítési és Szerviz vezető), Derk van Berkum (SPD Dissen), Thorsten Brunnert (CLAAS E-Systems Rendszer- és Szoftverfejlesztési vezető), Wolfram Eberhardt (CLAAS vállalati kommunikációs vezető), Rainer Spiering (MdB), Cathrina Claas-Mühlhäuser, Thomas Oppermann, Thomas Rehme (SPD Parlamenti Kerületi Csoport elnöke) és Dr. Patrick Claas.


Fordította: Vas Magdolna, marketingmenedzser
Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek