Komoly fejlesztésekkel várja ügyfeleit az AXIÁL Kft. újonnan megnyitott telephelye Felsőzsolcán

Komoly fejlesztésekkel várja ügyfeleit az AXIÁL Kft. újonnan megnyitott telephelye Felsőzsolcán

Bővülő szervizkapacitás és modern környezet

Ünnepélyes átadón mutatkozott be az AXIÁL Kft. legújabb telephelye 2022. november 29-én, Felsőzsolcán. A zöldmezős beruházás keretében felépült komplexum a legújabb technikai színvonalon bővíti a cég regionális kapacitásait, miközben a munkavállalók számára is komfortos környezetet teremt. A miskolci Sajó utcán található korábbi épületegyüttes szerepét átvevő új felsőzsolcai kirendeltség fontos mérföldkő a cégcsoport fejlesztési stratégiájában.

Nagyszabású ünnepséggel nyitották meg kedd délelőtt az AXIÁL Kft. saját beruházásban megépült új felsőzsolcai telephelyét, a város forgalmi csomópontja melletti Bódva úton. A több mint 3 hektáros területen felépített regionális központ többek között jelentős méreteivel és kiváló megközelíthetőségével hoz minőségi ugrást a térségben található ügyfelek kiszolgálása terén.

Erre szükség is volt, hiszen a cég most leváltott régi telephelye 1999-ben állt szolgálatba Miskolcon, a Sajó túlsó partján található területen. Az eltelt évtizedek alatt ebben az igencsak kiépült városrészben egyre nehezebbé vált a fióktelep megközelítése, mely a szűkös belterületi adottságok miatt a cég növekedését is csak korlátozottan tudta követni.

Nem véletlen, hogy többek között épp ezekre a szempontokra helyeztek kiemelt hangsúlyt az 1,3 milliárd forint értékű fejlesztés keretében megvalósuló új felsőzsolcai telephely építése során. A kiválasztott helyszín remekül megközelíthető a közelben futó főútvonalakról, miközben szinte közvetlen kapcsolatban marad megyeközponttal és a térségben tevékenykedő ügyfelekkel is. Ugyanilyen fontos, hogy az ideális úthálózatnak köszönhetően a nagyméretű mezőgazdasági gépek, illetve az ezeket szállító teherautók is könnyűszerrel eljuthatnak a telephelyre.

Az AXIÁL folyamatosan növekvő kínálatához és az abban megtalálható egyre nagyobb méretű gépekhez is alkalmazkodik a telephely. Az átadott épületegyüttes többek között 810 négyzetméternyi műhelycsarnokból, 525 négyzetméternyi irodaépületből és értékesítési térből, valamint 230 négyzetméternyi hidegraktárból és 328 négyzetméternyi fűtött raktárhelységből áll. Ezek mellett 300 négyzetméternyi géptároló és a térségben régóta várt 1500 négyzetméternyi kiállítótér is szolgálja a gépek illő bemutatását. Ezek a méretek jelentős bővülést tesznek lehetővé, például a szervizkapacitás tekintetében, ahol ezután 10-15 gép párhuzamos javítására is lehetőség nyílik a nagyobb alapterületnek és az áthajtásos kapurendszernek köszönhetően. Az ügyfelek fogadására kialakított nagyméretű és modern terek számottevően javítják a kiszolgálás minőségét, miközben látványos környezetet biztosítanak a kínálatban szereplő gépek alapos megtekintéséhez és akár kipróbálásához is.

A tervezés kezdetétől számított mindössze 22 hónap alatt megvalósult beruházás emellett számos technológiai újítással is rendelkezik, melyek növelik a hatékonyságot és fenntarthatóbb működést tesznek lehetővé. Az épületek modern hőszigetelése, illetve az energiatakarékos hőszivattyús fűtési rendszer és a fejlett világítási koncepció kisebb karbonlábnyomot eredményez, ami fontos szempont volt a tervezés során. Ráadásul az új telephelyen egy 50 kWp kapacitású napelemes rendszert is telepítettek, ami közel teljes mértékben biztosítja a munkavégzéshez szükséges energiát.

A gépek szervizelését szintén új eszközök teszik gyorsabbá a nagyméretű csarnokban. Ezek közé tartozik az 5 tonnás emelőképességű híddaru, mely sikeresen vizsgázott az átadó eseményen, a Vincze Tünde Magyar Légtornász Egyesület előadása során.  Emellett modern füstgáz elszívó berendezés és a 100 tonna kapacitású hidraulikus prés is része a felszerelésnek, de a munkavégzést kiépített sűrített levegős hálózat is támogatja, illetve hasonlóan jelentős újdonság a 168 négyzetméteres, környezetvédelmi előírásoknak megfelelő nagynyomású kültéri gépmosó is.

A fióktelepen dolgozó 30 munkatárs számára több munkaállomás, korszerűbb raktártechnológia, illetve napjaink trendjeinek megfelelő, kényelmes szociális helységek és vonzó irodai terek nyújtanak inspiráló környezetet. Az éves szinten több mint 1200 partnert kiszolgáló csapat igényeire komoly hangsúlyt helyeztek a beruházás során, aminek fontosságát Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője is kiemelte:

„A folyamatos fejlesztés kezdetektől fogva része a stratégiánknak, hiszen a piac is fejlődik, nekünk pedig lépést kell tartanunk ezzel. Ez egyúttal remek lehetőség arra, hogy mi is tanuljunk és új megközelítéseket emeljünk be az AXIÁL életébe. Ebből a szempontból is komoly mérföldkő a felsőzsolcai telephely megépítése, hiszen ez az első beruházásunk, ahol az ügyfélirányú nézőpont mellett a kezdetektől tudatosan dolgozóink szükségleteit helyeztük a középpontba. Munkatársaink elhivatottsága és lelkiismeretes munkája sikerünk egyik legfontosabb összetevője, ezért mindenképpen szerettünk volna még vonzóbb környezetet teremteni számukra.”

 

Szöveg: Fejes Tamás, marketingmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotók: Kürti Ivett, marketingmenedzser, AXIÁL Kft. és Pelsőczky Csaba

Elérhető

Kapcsolódó cikkek