Kíváncsi, hogy mit mutatnak a termőképesség térképek, vagy milyen hatást vált ki a talajmunka?

Kíváncsi, hogy mit mutatnak a termőképesség térképek, vagy milyen hatást vált ki a talajmunka?

Most Trimble Power Zone tesztlehetőséget biztosítunk – díjmentesen!

A precíziós növénytermesztés lényege, hogy inputfelhasználásunkat a táblán belüli heterogenitáshoz igazítjuk. Azokon a részeken, ahol indokolt, intenzívebb gazdálkodást folytatva magasabb hozamra törekszünk, ahol pedig valami korlátozza ezt, egy észszerűbb, alacsonyabb hozamra törekvő stratégiát alkalmazunk.

 

Miért is csináljuk mindezt?

Azért, mert tábláink minden részén a legjobban jövedelmező termésszintet szeretnénk elérni.

 

Mi kell ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni?

A helyspecifikus gazdálkodás kulcsát a táblán belüli zónák kijelölése, valamint ezek teljesítőképességének meghatározása jelenti. A Trimble Power Zone egy egyedülálló megoldás, mely akár 15 év műholdas adatbázisát felhasználva képes tábláink relatív termőképességének mérésére, és az alapján a táblán belüli zónák kijelölésére.

 

Hogyan működik a Trimble Power Zone?

A Trimble Power Zone egy-egy év számos műholdfelétele alapján elkészíti a terület Crop Productivity Index (CPI – Termőképességi Index) térképét – akár 15 évre visszamenőleg. Ezek a térképek megmutatják az adott tábla relatív termőképességét – azaz azt, hogy a tábla adott részei milyen termőképességgel rendelkeznek a tábla átlagához képest.

 

 

Kíváncsi, hogy mire képes a mai csúcstechnika?

Kételkedik benne, hogy egy műholdas mérésre alapozott rendszerrel mindez lehetséges? Vagy kíváncsi rá, hogy mit mutatnak a termőképesség térképek? Kíváncsi lenne, hogy mit lát a Trimble Power Zone az Ön táblájáról? Vagy megnézné, milyen hatást vált ki egy talajlazítás, vagy szervestrágyázás?

 

Próbálja ki most ingyenesen!

Utazzon vissza velünk az időben és nézze meg, milyen képet mutattak területei, akár 15 évvel ezelőtt! Győződjön meg róla, hogy mire képes a Trimble Power Zone, nézze meg, hogy visszaköszön-e a termőképesség térképeken az a heterogenitás, azok a foltok, melyeket ismer területein.

 

Hogyan tudom kipróbálni?

Nem kell semmi mást tennie, mint eldönteni, hogy melyik tábláját szeretné bevonni a tesztbe, majd jelezni a demó programban való részvételi szándékát a e-mail címen, vagy a lenti űrlap kitöltésével. Kollégáink felveszik a kapcsolatot Önnel a részletekkel kapcsolatban.

 

Miért ajánljuk ezt a teszt lehetőséget?

Mert úgy gondoljuk, hogy sokakat az tart vissza a precíziós növénytermesztéstől, hogy nem látják, hogy mi alapján kerülnek kijelölésre a zónáik, nem látják mögötte a szakmai hátteret. Mi szeretnénk átláthatóvá tenni megoldásainkat. Szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy Ön is meggyőződhessen róla, hogy mire képes a Power Zone.

Végezetül azért, mert hiszünk a precíziós gazdálkodásban, és hiszünk abban, hogy a megfelelő háttér biztosításával az bárki számára elérhetővé és megvalósíthatóvá válik. És hiszünk benne, hogy a Power Zone fontos eleme ennek a háttérnek.

 

 

Várjuk az Ön jelentkezését is!

 

Üdvözlettel:

Dr. Mesterházi Péter Ákos

precíziós gazdálkodási csoportvezető

 


 

Szeretném kipróbálni a Trimble Power Zone-t, kérem, keressenek meg a lenti elérhetőségeim bármelyikén!

 


Elérhető

Kapcsolódó cikkek