Júniusban újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Júniusban újra NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével – idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását.

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva június 7-8-án, több mint 40 hektáros területen várja a látogatókat; az eseményre ingyenes a belépés.
 


A NAK és a MEGFOSZ vezetői 2023. május 8-án együttműködési megállapodást írtak alá a rendezvény szervezésével kapcsolatban, melynek ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva térsége szolgál helyszínül.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: „Idén egyrészt a fenntarthatóság áll a rendezvény középpontjában, másrészt azoknak a lehetőségeknek a bemutatása, amik segítenek a – klímaváltozáshoz alkalmazkodó – eredményes gazdálkodásban. Amiről elméletben sokat hallani, itt a gyakorlati megvalósításaira is látható lesz számos követhető példa. Ezúttal is széles programkínálat várja az agrárvállalkozókat, gazdálkodókat, segítve őket a megalapozott szakmai döntéshozatalban.”
 


 

Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke kiemelte: „A gépgyártók fejlesztései a forgatás nélküli talajművelés irányába haladnak, és folyamatosan gyarapszik azon tudatos gazdálkodók száma, akik évek óta így művelik földjeiket, védve a kiszáradástól. Ezeket a technológiákat, technikákat, gépeket, eszközöket visszük Mezőfalvára. Emellett a MEGFOSZ célja, hogy a pályaválasztás előtt állók számára vonzó jövőképet vázoljon, tíz éve sikeres „Legyél Te is agrárgépész!” programja keretében az agrárgépész szakma felé terelje őket. A rendezvényen bemutatásra kerülő technológiák és technikák a diákok körében is méltán tarthatnak számot elismerésre, az ott készült képes posztok pedig kiválóan alkalmasak számukra megannyi like begyűjtésére is.” 

 

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow hagyományosan az ország legnagyobb, álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol megtekinthető a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata. A mozgó gépbemutatón működés közben figyelhetik meg a látogatók a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Emellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók, valamint egyebek közt a gazdálkodás különböző területeit ismertető előadások is helyet kapnak.
 


 

A rendezvény górcső alá veszi azokat a lehetőségeket, technikákat és jó gyakorlatokat, amelyek alkalmazhatók például aszály vagy más szélsőséges jelenségek esetén. A „Változó klíma, alkalmazkodó mezőgazdaság!” tematikus tanösvény ismerteti a klímaváltozás hatásait és azokat az alkalmazható megoldásokat, amelyek segítenek a gazdálkodóknak mérsékelni a negatívumokat.
A másfél hektáros NAK Szakmai Színtér – a fenntarthatóság jegyében – gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, bemutatva a gazdálkodás környezeti fenntarthatóságának aktív, gyakorlati megvalósítási lehetőségeit. Mindezen témákban szakértők is állnak az érdeklődők rendelkezésére a helyszínen, ahogy az agrártámogatási lehetőségek kapcsán is.

 

Mint minden évben, a belépés a látogatók számára ezúttal is díjmentes, ahogy a parkolás is.

További információk: www.szantofoldinapok.hu

 

Forrás: MEGFOSZ

Fotó: NAK/Lévai Zsolt

Elérhető

Kapcsolódó cikkek