Jó bornak és az RMH-nak nem kell cégér!

Jó bornak és az RMH-nak nem kell cégér!

Mi manapság egy jó gép igazi értékmérője? Mennyi üzemóra számít „jónak” vagy „elfogadhatónak”, különösen egy állattartó telep 0-24 órás szolgálatában? Nos, az RMH rendkívül vagányul és meglepően mutatta be az EuroTier szakkiállításon.

Állattartó telepen nincs megállás

Egy jó gazda az állataival kel és fekszik! Itt nincs víkend, nincs vasárnap, és hosszú hétvége sincs. Az eredményesség nagyban függ a takarmányozástól -, gyakorta olvashatnak oldalainkon a takarmánykeverő és kiosztókocsi fontosságáról egy állattartó telep életében. Megállás nélkül, üzembiztosan kell bevetésre készen állnia.

 

 

Az RMH meglepetése

Egy szakkiállításon a kiállítók nagy része a legújabb, legmodernebb, a legfrissebb fejlesztésű gépeket mutatja be a nagyközönségnek, hiszen ezek reprezentálják a gyártót. Ennek fényében különösen meglepő az RMH húzása, ugyanis a drága standterületre nem a legújabb modellt állították ki, hanem egy közel 15 éves „matuzsálemet”. A 2004-es gyártású RMH VS 18 etetőkocsi üzemóra-számlálója nem kevesebb, mint 33.675-öt mutatott! Gondoljunk csak bele: ez napi 24 üzemórával számolva 990 napnyi majdnem 3 évnyi egybefüggő működést jelent! Közel 34 ezer üzemóra egy növénytermesztésben dolgozó traktortól is megsüvegelendő, hát még egy mindenkor rajta kész takarmánykiosztó-kocsitól!

 

Egy harmincezres 18-as!

Az RMH VS 18 típusjelzés könnyen „visszafejthető”: az etetőkocsi 18 köbméteres, egycsigás önjáró. Egy 1200 tehenes telepen dolgozott Németországban, napi 6-7 órában. Kiszámolhatjuk, hogy több mint 15 évnyi működésen van túl! Ekkora igénybevétel mellett természetes, hogy valamit javítani kell. Gazdája szerint a Deutz motort egyszer már fel kellett újítani, akárcsak a két hidraulikaszivattyút, míg a keverőcsigát négyszer. Ezenkívül csupán kopóalkatrészeket cseréltek.

A Stoevelar Machinery, mint az RMH etetőkocsik Németországért és Hollandiáért felelős disztribútora, más 25 ezer üzemóra feletti RMH kocsikat is ismer, és tart karban mindmáig. Ez a harmincháromezret megélt masina mégis különös helyet foglal el az „RMH-család” tajgai között. A cég véleménye, hogy az átlag kétszeresének megfelelő élettartam, főként a robusztus felépítésnek, a kivételes anyagoknak és természetesen a rendszeres karbantartásnak is köszönhető!

 

Szöveg: Fehér Ottó, kereskedelmi igazgató, Gépüzletág

Forrás és kép: AXIÁL Híradó AgrárgépShow 2019 különszám

Elérhető

Kapcsolódó cikkek