Informatív AXIÁL webkonferencia harmadszorra is

Informatív AXIÁL webkonferencia harmadszorra is

Decemberben immáron harmadszorra rendeztünk webkonferenciát, melynek ezúttal a gépek voltak a középpontjában. A 90 perces online rendezvényen 9 gépet mutattak be szakértő munkatársaink.

 

A program december 10-én 10 órakor vette kezdetét, elsőként Harsányi Zsolt, tulajdonos-ügyvezető köszöntötte a nézőket, akik Facebook oldalunkon követhették a közvetítést.

2021-ben lesz 30 éves az AXIÁL Kft. és a megalapítás óta eltelt idő alatt nagyon sok minden megváltozott, a gépek, az iparág, a világ. A mezőgazdasági munkavégzéshez rendelkezésre álló optimális időablak egyre rövidebb, ahhoz, hogy a termelők minden megfelelő időben tudják elvégezni a mezőgazdasági munkákat hatékony, elektronizált gépekre van szükség, melyekből a következőkben ízelítőt adnak munkatársaink – nyitotta meg a rendezvényt a tulajdonos-ügyvezető.

 

 

Ezt követően Sebesi István, a Manitou teleszkópos rakodók termékfelelőse röviden ismertette a Manitou MLT 737 130 PS+-t, amely az egyik legnépszerűbb típus Magyarországon. A gép 7 méteres emelési magassággal, valamint 3,7 tonna emelési kapacitással rendelkezik. Az erőforrás Deutz motor, mely 3,6 literes és 130 lóerős. A motor esetében kiemelendő a hűtőventilátor, melynek megfordítható a forgásiránya, így a koszosabb környezetben végzett munka is egyszerű, hiszen egy gyors gombnyomással vagy akár automatikus módon a ventilátor gyorsan lefújja a koszt a hűtőradiátorról, illetve a rácsokról.

A gépben powershift váltó található, 6 előre és 3 hátra fokozattal. Működtetése akár manuálisan, de automata üzemmódban is lehetséges. A powershift váltó jó választás olyan rakodási munkákhoz, mint pl. állattartó telepen a trágyarakodás. 40 km/h a maximális sebessége a gépnek. A hidraulika rendszerhez kapcsolódóan elhangzott, hogy LS szivattyúja van, ami 150 liter/perces hidraulikaolaj áramoltatásra képes.

A Manitou egy pár évvel ezelőtt vezette be a piacra NewAg szériáját, ennek oszlopos tagja a bemutatott típus. Számos újítással rendelkezik a nagyobb biztonság és komfort érdekében. Ilyen az ajtónál található fellépő, a padozat íves kialakítást kapott, így a kezelő, amikor ki- vagy belép a fülkébe, jobban látja, hogy hova lép. A fülkébe belépve látható, hogy a szélvédő egyben van a tetővel, a tetőrács lamellái különböző szögben állnak, így a munkaeszközre történő rálátás a gém bármilyen pozíciójában zavartalan.

A JSM névre hallgató joystick az ülés karfájába van integrálva, így könnyebb és biztonságosabb a gépnek a kezelése. A tetején van egy piros billenőkapcsoló, amivel az irányváltást tudjuk gyorsan elvégezni. A műszerfalra kérhető egy opciós tétel, egy 7 colos digitális kijelző, amely a Vision névre hallgat. Mellette a különböző gombok, különböző színekkel ellátva, a különböző funkcióknak megfelelően. Ezeknek a gomboknak a jellemzője, hogy párban kipattinthatók és variálhatók, áthelyezhetők a kezelő igényeinek megfelelően.

Tavaly év vége óta már minden Manitou teleszkópos rakodógépben található telemetriai rendszer. Lényege, hogy valós időben szolgáltat adatokat a gép különböző paramétereiről a felhasználóknak, ez a megoldás jelentősen növeli a költséghatékonyságot, illetve nagy segítség a szervizekhez, azok tervezéséhez. A géphez számos adaptert és opciót is kérhet a vásárló.

Az AXIÁL Webkonferencia 3.0 Manitou modelljéről szóló közvetítését IDE kattintva nézheti vissza!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser, AXIÁL Kft.

Lektorálta: Sebesi István, termékmenedzser, AXIÁL Kft.

Fotó: Manitou

Elérhető

Kapcsolódó cikkek