Határozott lépések a fenntarthatóság felé: Az AXIÁL Kft. elkötelezettsége és eredményei

Határozott lépések a fenntarthatóság felé: Az AXIÁL Kft. elkötelezettsége és eredményei

Az AXIÁL Kft. több jelentős lépést tett a fenntarthatóság terén, cikkünkből ezekről informálódhat.

 

Az AXIÁL Kft. 1991-es megalapítása óta folyamatosan fejleszti belső struktúráját, valamint társadalmi és környezeti értékrendjét. Célja a dolgozók és ügyfelek elégedettségének maximalizálása, és ennek érdekében olyan projekteket támogat és valósít meg, amelyek hosszú távon fenntarthatóak. Nézzünk közelebbről néhány jelentős lépést, amelyeket 2022-ben tett a vállalat a fenntarthatóság terén.

Az AXIÁL Kft. 2018-ban elindította a papírmentes működés bevezetését fenntarthatósági politikájának részeként. Az e-munkalap, e-számla, boltok közti árumozgatás és szállítási megállapodás digitalizálásával jelentősen csökkentette a papírfelhasználást. Ezáltal nemcsak gyorsabb és rugalmasabb folyamatokat hozott létre, hanem jelentős környezeti terhelést is csökkentett. Az AXIÁL Kft. eddig összesen 93.393 db e-munkalapot, 503.726 db e-számlát, 272.160 db raktárközi bizonylatot és 1823 db szállítási megállapodást digitalizált, megtakarítva ezzel jelentős mennyiségű papírt. Az elmúlt 5 év alatt megtakarított papír mennyiségével 36.420 kg fát, 634.567 liter vizet, 130.355 kwh energiát takarított meg és 12.850 kg szén-dioxid kibocsátást ért el. A megtakarított papír felületével 21-szer be lehetne fedni a Wembley stadiont. A megtakarított papír súlya nagyságrendileg megegyezik 1.5 db HORSCH Leeb önjáró permetező vagy 30 db CLAAS CORTO 190N fűkasza vagy 3 db CLAAS ARION 550 mezőgazdasági vontató súlyával.

 

Az AXIÁL Kft. központi telephelye

 

A fenntarthatóság elkötelezett híveként az AXIÁL Kft. 2022-ben további napelemrendszerek telepítését kezdte meg. Baján 50 kW-os napelemrendszert helyezett üzembe, ami hozzájárult a vállalat karbonlábnyomának csökkentéséhez. Az Ouroffset és a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány által kiadott tanúsítványok igazolják, hogy az AXIÁL Kft semlegesítette a szén-dioxid kibocsátását a 2030-as kötvényének, az Axial.hu weboldalának és az Alkatrész Logisztikai Központ működésének. Emellett kerecsendi és szekszárdi telephelyeken további 28 kWp és 24 kWp napelemrendszerek üzemelnek, ami jelentős széndioxid-megtakarítást eredményezett.

A vállalat 2022-ben energiatakarékossági versenyt hirdetett telephelyei között, hogy felhívja a figyelmet az energia értékére. Az összes telephely által megtakarított villamos energiával egy 2000 tonnás tehervonat 3750 km utat tudna megtenni, míg a megtakarított földgáz több, mint 15 verseny-úszómedencét tölthetne meg. Az első és második helyezést elért telephelyek munkavállalói a hatékony és energiatakarékos munkaszervezésüknek köszönhetően részesültek a megtakarításból, lehetőséget kapva közös élményekre és csapatépítésre

Az AXIÁL Kft. hosszú távú célja fenntartani a folyamatos fejlődést, beleértve környezeti, társadalmi értékrendjét és hatékony belső struktúráját. Az ESG (Environmental, Social, Governance) pilléreknek való megfelelésre törekszik, figyelve a nem pénzügyi kockázatokra és lehetőségekre, és fenntartható üzleti gyakorlatot követve aktív szerepet vállal a hosszútávú fenntartható gazdálkodásában.

 

Szöveg: Polyák Tamás, minőségirányítási igazgató

Fotó: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek