Frissítsünk a legújabb verziókra!

Frissítsünk a legújabb verziókra!

A GPS WNRO (Week Number Rollover), azaz a GPS hét számláló átfordulásának hatását a Trimble eszközökre már ismertettük, most a Topcon és az Ag Leader márkáknak is utánajártunk.

A precíziós eszközök piacán jelenleg is elérhető a Topcon és az Ag Leader márka, és mivel néhány évvel ezelőtt ezeknek az eszközöknek a forgalmazása még hozzánk tartozott, megígértük partnereinknek, hogy a jövőben is támogatjuk őket, ha bármilyen probléma, kérdés felmerülne a téma kapcsán. Éppen ezért a most aktuálissá váló GPS hét számláló átfordulásról is megkérdeztük a gyártókat, hogy milyen teendője lehet a fenti rendszereket vásárló és használó gazdálkodóknak.

 

 

A Topcon jelenlegi forgalmazójától azt az információt kaptuk, miszerint a régebbi szoftverrel ellátott eszközök 2019. április 6-a után is működnek majd, csak a dátumok fognak rosszul megjelenni. Azaz különösebb teendőre nincs szükség. Mindemellett a különböző fórumokat, gyártói javaslatokat szemlélve mindenképpen javasoljuk, hogy ellenőrizzék, milyen firmware van az eszközön, és amennyiben szükségesnek bizonyul, a legfrissebb verzióra frissítsék azokat! Ezáltal kiküszöbölhető az átfordulás következtében fellépő bármilyen hiba.

 

Az Ag Leader közösségi média oldalain hívta fel a figyelmet a SteerCommand, OnTrac, ParaDyme & GeoSteer rendszerek frissítésére, annak érdekében, hogy elkerüljék bizonyos funkciók nem tökéletes működését. A legfrissebb verziókat ITT érhetik el.

 

Természetesen azon partnereink, akik korábban az AXIÁL Kft-től vásárolták meg a Topcon és / vagy az Ag Leader eszközeiket, és bármilyen kérdésük merülne fel az április 6-ai hét számláló átfordulással vagy a frissítésekkel kapcsolatban, keressék a precíziós gazdálkodási területi képviselő kollégáinkat!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Trimble

Felhasznált forrás: Topcon, Ag Leader

 

 

A műholdak belső számlálójának nullázódása

 

Számos fórumon, oldalon felröppent már a hír, miszerint 2019. április 6-án hibajelenségek léphetnek fel a GPS-eszközök működésében a GPS WNRO (Week Number Rollover), azaz GPS hét számláló átfordulásnak köszönhetően. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek