Ezek az erőgépek versengenek az Év Traktora 2019 díjért

Ezek az erőgépek versengenek az Év Traktora 2019 díjért

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is számtalan újfejlesztésű erőgép pályázik a "Tractor of the Year 2019", az "Év Traktora 2019" termékversenyen.

Az évenkénti eredményhirdetésnek felváltva a hannoveri AGRITECHNICA vagy a bolognai EIMA kiállítás ad otthont, idén az utóbbi seregszemlén kerül kihirdetésre, mely traktorok nyerik el a megtisztelő címet a különböző kategóriákban. Cikkünkben néhány mondatban bemutatjuk az "Év Traktora 2019" díjra pályázó döntősök népes táborát.

A pályázó erőgépek között több, az AXIÁL Kft. által forgalmazott típus is szerepel.

 

 

Az „Év Legjobb Univerzális Traktora 2019” kategória három döntősének egyike:

 

Fendt 313 Vario

A Fendt 313 Variónál, mint ahogy a többi Vario 300 modellben, 4,4 literes AGCO Power dízelmotor szolgál erőforrásul. A turbó kuplung funkció a hirtelen megnövekedett túlterhelés esetén nem engedi a motort lefulladni, és ezáltal óvja a turbót attól, hogy olajozás nélkül forogjon. A TMS funkció az optimális munkasebességhez – az emberi tévedést kizáró módon – automatikusan beszabályzott áttétel révén garantálja, hogy a traktor a műszakilag lehetséges legkisebb gázolajfogyasztással üzemeljen.

A két tempomat segítségével a közúton vagy fordulókban, illetve a munkavégzés során használt sebességeket rögzítheti a traktoros. A Vario hajtómű garantálja a fokozatok kapcsolása nélküli sebességváltoztatást 20 m/h-tól 40 km/h-ig. A nehéz terepen való haladást biztosítja az első- és hátsó lamellás differenciálmű (100%-os csúszásmentes kétoldali összezárással).

A diffi, illetve az összkerékhajtás AUTO funkciói révén a gépkezelőnek nem kell kapcsolgatnia e funkciókat. Az elektronika elvégzi ezt a bekormányzási szögtől és sebességtől függően. A 110 l/min Loadsensing-hidraulikaszivattyúval és az opcionális Power Beyond-csatlakozóval a nagy teljesítményű hidraulikus kiszolgálást igénylő munkagépek is biztonságosan üzemeltethetők.

A Fendt Vario 300 VisionPlus vezetőfülkéjét 77 fokos látószög, 6,2 négyzetméter üvegfelület, 2520 liter űrtartalmú beltér, nagyszerű térérzet, kiváló kényelem jellemzi. Nincs B-oszlop, és a kipufogócső az A-oszlop mellett kapott helyet, ezáltal akadálymentesebb lett a kilátás.

 

 

Az „Év Legjobb Ültetvényes Traktora 2019” kategória három döntősének egyike:

 

Landini Rex 4-120 Gt

A traktorban egy megbízható, négyhengeres, 2,9 literes Deutz Tier 4 Interim (TCD L4) dízel oxidációs katalizátoros (DOC) erőforrás biztosítja a nyomatékot, mely részecskeszűrő nélkül teljesíti az emissziós előírásokat. Egy Engine Memo kapcsoló eltárolja – mint egy tempomat – a motorfordulatot a gépkezelő kényelme érdekében. A maximális teljesítményt a motor 2200 min-1 fordulaton éri el 70 és 110 LE között, 6 modellváltozatban. A gyártó új sebességváltó(ka)t – ezzel együtt a korábbinál szélesebb választékot – tervezett a szériához.

Mechanikus vagy hidraulikus irányváltó, 4 sebességfokozat és 3 csoport az alap, amelyhez két opció adható: Hi-Lo vagy High-Medium-Low terhelés alatti kapcsolási lehetőség, ezenkívül mászó csoport is az igen lassú munkákhoz.

Említést érdemel a traktor „ECO FORTY” funkciója, ami közel 1900 min-1 motorfordulatot jelent a maximális 40 km/h végsebesség esetén. A hidraulikus rendszere egy 50 + 28 l/min tandemszivattyúval rendelkezik, de elérhető 28 + 41 + 41 l/min kapacitású tripla változat is. Mechanikus vagy elektrohidraulikus vezérlőszelepek állnak rendelkezésre a kihelyezett csatlakozókhoz úgy, mint a függesztőszerkezet működtetésére. A traktor emelőkapacitása 2700 kg-ra növekedett, de a GT esetén ez akár 3400 kg is lehet.

 

További információt a gépekről IDE kattintva kaphat!

 

Forrás, teljes cikk: Agroinform.hu

Fotók: Agroinform.hu / Tractoroftheyear.org

 

 

 

Landini 7-215 - Az első generáció már bizonyított

 

A 7-es széria megalkotásánál cél volt kitörni abból a skatulyából, mely a Landini traktorokat az egyszerű, mechanikus gépek közé sorolta. Az egyszerűség továbbra is szempont, de ma már az elektronika és a komfort magas szintje is megjelenik. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek