A CLAAS újraindította a betakarítógépek és traktorok sorozatgyártását

A CLAAS újraindította a betakarítógépek és traktorok sorozatgyártását

2020. április 20-tól három nagy üzemében újraindította a sorozatgyártást a CLAAS: a németországi Harsewinkelben, a magyarországi Törökszentmiklóson a betakarító gépek és adapterek, míg a franciaországi Le Mans-ban a traktorok gyártása indul újra.

 

Harsewinkel

Le Mans

 

Néhány nappal később lépésről lépésre újra megkezdik a bálázók gyártását is Metzben (Franciaország). Ez a lépés egy intenzív előkészítő szakaszt zár le, amelynek során kielemezték az egészségvédelmi helyzetet és megtették a szükséges óvintézkedéseket. A tervezési fázisban a beszerzési osztály felvette a kapcsolatot a nemzeti és nemzetközi szállítókkal a zökkenőmentes kezdés biztosítása érdekében. A raktárkészleteket rövid időn belül feltöltésre kerültek.

„Ezekben a napokban elsősorban azokra munkavállalókra és azokra az országokra gondolunk, amelyeket a világjárvány különösen sújtott vagy még mindig érint. Örömünkre szolgál, hogy most ezt a reménysugarat oszthatjuk meg a sorozatgyártás megkezdéséről négy nagy gyártóüzemünkben” - magyarázza Thomas Böck, a CLAAS konszern vezetőségének elnöke.

 

Metz

Törökszentmiklós

 

A koronavírus terjedése és a beszállítói korlátozások március közepén a termelés többhetes leállításához vezettek a négy gyárban. Ennek ellenére a már legyártott gépek kiszállítása folyamatos volt. Nemzetközi viszonyban azonban a helyzet vegyes marad. A kínai Gaomiban a termelés néhány hete nagyrészt visszatért a normális állapotba, míg az amerikai Omahaban, az orosz Krasnodarban és a német paderborn-i, dissen-i és bad saulgau-i a gyáregységeket eddig csak átmenetileg vagy egyáltalán nem érintették a világjárvány korlátozásai. Más a helyzet Chandigarh-ban (India), ahol a termelés a politikai döntések miatt jelenleg áll.

 

Forrás és kép: CLAAS

 

 

Front kaszákhoz rendelhető segédadapterek

 

A CLAAS és a Hans Sauter GmbH közösen fejlesztett ki hidraulikusan elforgatható első-alsó függesztőkarokat a pillangó, avagy triplex kasza kombinációkkal történő kaszáláshoz. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek