CLAAS újdonságok az AgrárgépShown (+videó)

CLAAS újdonságok az AgrárgépShown (+videó)

Az AgrárgépShown, AXIÁL pavilonjában idén is nagyon sokan érdeklődtek a CLAAS újdonságai iránt. A termékpályázaton nagydíjat nyert TUCANO-t, a LEXION kombájnt, valamint a hazánkban készülő új, CONVIO FLEX vágóasztalt is szemügyre vehették a gazdák.

Az Új Mezőgazdasági Magazin Max-Ferdinand von Korff-ot (MFK), a CLAAS országfelelősét kérdezte a CLAAS gépekről.

MFK: A TUCANO a közepes gazdaságok kombájnja, a kínálatunkban van ennél kisebb és nagyobb is. A Magyarországon termesztett szántóföldi növények betakarítására ajánljuk ezt a gépet. Az újdonsága a motortechnológiában rejlik, a károsanyag-kezelésen változtattunk. Emellett a kabinban egy teljesen új kezelői környezetet alakítottunk ki, melynek fontos része az érintőképernyő. A TUCANO már egy jól ismert gép Magyarországon, nagyon nagy darabszámban értékesítettük. Tehát egy jó hírnévnek örvendő kombájnról beszélünk, amit továbbfejlesztettünk, korszerűsítettünk, hogy most egy még jobb kombájnt kínálhassunk a gazdáknak.

 

Sokan érdeklődtek a CLAAS Magyarországon készülő új vágóasztala iránt is. Ezt az eszközt nemcsak hazánkban gyártják, hanem magyar mérnökök dolgoznak a fejlesztésen is.

MFK: Magyar mérnökök munkája van abban, hogy a gazdák még jobb minőségű vágóasztalt tudjanak használni, rengeteg innováció van ebben és ez azért rendkívül fontos, mert az aratás a vágóasztallal kezdődik. Ha ott valamit nem jól csinálunk, akkor nagyot hibázhatunk, viszont ha a termés megfelelően érkezik a vágóasztalon keresztül a gépbe, akkor az a gép teljesítményét is növelni fogja.

 

 

A CLAAS traktorjai is népszerűek a gazdák körében, ami köszönhető többek között annak, hogy nagyon széleskörű a gépek palettája.

MFK: 70 lóerőtől egészen 550 lóerőtől gyártják a CLAAS traktorokat, szinte az összes traktor fokozatmentes hajtóművel is elérhető. Emellett fontosnak tartom a zöldtakarmány betakarításához szükséges eszközöket is kiemelni, mint például azt a rendsodró-bálázót, melyek egy részét szintén Magyarországon, Törökszentmiklóson szerelik össze.

 

A CLAAS országfelelőse kiemelte, hogy a fejlesztése főiránya most a teljesítménynövelése mellett a teljes automatizálás lesz. Ez az a terület, amiben szeretnének ebben az évben is előrelépni.

MFK: Ami nagyon fontos, és behatároló tényező, hogy a gép méretei már nem tudnak tovább növekedni. Ebben a méretben kell a gépek teljesítményét tovább növelni. A CLAAS az élen jár például az automatizálási rendszerrel a CEMOS-szal, ezeknek a továbbfejlesztése lesz a következő években még hangsúlyosabb. A gépeink már képesek majdnem önállóan dolgozni, de a végcél a teljesen automatizált kombájn kifejlesztése.

 

Kép: Váradi Viktor / AXIÁL Kft.

Forrás, videó: Új Mezőgazdasági Magazin / Youtube

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek