Berthoud rekord Ukrajnában (+videó)

Berthoud rekord Ukrajnában (+videó)

Ukrajnában, a Rekordok könyvében rögzítették a legnagyobb, géppel festett szántóföldi képet, amit egy Berthoud Raptor önjáró permetezővel készítettek el. A látványos népi motívumról, illetve a permetező munkájáról mi is beszámolunk.

 

 

A szántóföldi kép elkészítésének technikai feltétele a Berthoud VT monitor és a Spray Tronic nevű opció együttes megléte a permetezőgépen.

A Spray Tronic nevű opcióval megvalósítható a fúvókánkénti szakaszolás, a fúvókánkénti eltérő lémennyiség-kijuttatás, illetve az állandó lémennyiség-kijuttatás állandó nyomáson, különböző sebességgel, egy pulzáló permetezési technikával.

 

 

A másik oldalról a VT Tronic monitor alkalmas a fúvókánkénti szakaszolásvezérlésre. Egy RTK pontosságú GPS-jelre is szükség van, hogy 5 cm pontosan lehessen kijuttatni a vegyszert. A Berthoud Raptor ezekkel az opciókkal, funkciója alapján a hozamtérképen alapuló helyspecifikus tápanyag- és növényvédőszer-kijuttatásra lett megálmodva, azonban extrém esetekben, ilyen népi motívumok és más egyéb képi világ kijuttatását is megoldhatjuk vele.

 

További információt a Berthoud permetezőkről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Király Szabolcs, termékmenedzser

Kép, videó: Berthoud Facebook

 

 

Hallott már ezekről a kalászos permetezési technológiákról?

 

Kaotikus az idei szezon a növényvédelmet tekintve: a sok csapadék miatt a kalászos táblákra sokfelé csak megkésve tudtak felmenni a permetezők. Fontos ugyanakkor elvégezni a kalászvédelmet, az idei tavasz ugyanis nagyon kedvezett a gombafertőzéseknek. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek