„Az Év Traktora 2020” termékverseny

„Az Év Traktora 2020” termékverseny

A hagyományokhoz hűen idén is számos új erőgép szállt ringbe a "Tractor of the Year 2020", „Az Év Traktora 2020" címekért. A termékverseny finalistái között több, az AXIÁL Kft. által forgalmazott márka, illetve típus is megtalálható.

„Az Év Traktora” nemzetközi díjakat egy mezőgazdasági gépesítésre szakosodott független újságíró csoport ítéli oda az európai piac legjobb erőgépeinek minden évben. A nemzetközi összetételű zsűri 25 főből áll, a tagok számos különböző típusú médiából: televíziós, online és offline, social, stb. közegből kerülnek ki. A díjat 1998-ban alapították, az ötlet az olasz Trattori magazintól származik, de már a kezdetektől valamennyi vezető mezőgazdasági magazin részt vesz a projektben.

 

 

A klasszikus, „Az Év Traktora” kategória versenyzőinél a motort, a sebességváltót, az elektronikát, a hidraulikát, a fülke komfortot, az innovatív műszaki jellemzőket, az opciókat és a kialakítást nézik. E kategória „axiálos” finalistái: a TERRA TRAC járószerkezettel szerelt CLAAS AXION 960 és a FENDT 942 VARIO.

A legjobb mindenes avagy a legjobb univerzális kategória a többcélú haszongépjárműveket veszi górcső alá, a 70 lóerő feletti, max. 4-hengeres, max. 8900 kg üzemi tömegű traktorokat. A zsűri nézi a motort, a sebességváltót, a hidraulikát, a kényelmet, az innovatív műszaki jellemzőket, az opciókat, a kialakítást, és a sokoldalúságot. E kategória „axiálos” finalistája: a PROFIPLUS felszereltségű FENDT 314 VARIO.

A legjobb speciális kategóriában a gyümölcsös, szőlőültetvényes, hegyi traktorok indulnak és a következő paramétereket vizsgálják: motor, sebességváltó, kényelem, kialakítás, illetve agilitás.

A legjobb fenntartható erőgép kategóriában olyan traktorok, illetve működő prototípusok indultak, melyek valamilyen szempontból fenntarthatóbbak a piacon kapható társaiknál, kevésbé szennyezik a környezetet, ugyanakkor kényelmesebbek, biztonságosabbak, hatékonyabbak. Ebben a kategóriában a korábbiakban említetteken felül nézték a hatékonyságot és az összekapcsolhatóságot is. A kategória „axiálos” döntőse a FENDT E100 VARIO.

 

 

A termékverseny eredményhirdetésére 2019. november 10-én, a hannoveri Agritechnica nemzetközi szakkiállításon kerül sor.

 

A cikk a Tractor of the Year” honlap információi alapján készült. A díjról, illetve a többi finalistáról is IDE kattintva olvashat bővebben!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Tractor of the Year

 

 

Rangos szakmai elismerést kapott kollégánk

 

Pénteken, 2019. június 21-én tartotta a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kari Tanácsa az intézmény aulájában Tanévzáró Ünnepi Tanácsülését, melynek keretében Ádám Róbertet, az AXIÁL Kft. CLAAS gépekre szakosodott mobil szervizszerelőjét is kitüntették. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek