Az Állattenyésztési Napokon is látható lesz egy TORION

Az Állattenyésztési Napokon is látható lesz egy TORION

Standunk egyik újdonsága a CLAAS és a Liebherr házasságából származó kerekes rakodógép. A mezőgazdasági feladatokra kiválóan alkalmas gépeket három tartományban hét típussal vezette be a CLAAS a piacra.

A TORION 1511-es modell a középső kategória legnagyobb gépének számít. Törzscsuklós kivitele rendkívül jó manőverezhetőséget biztosít a kezelőnek, hátul és mélyen elhelyezett DPS 4,5 literes 4 hengeres motorja a stabilitás mellett nagyobb billentőterhelést, nagyobb emelési teljesítményt tesz elérhetővé a gép számára. SMART LOADING kezelőtámogató rendszere további tehermentesítést eredményez. Összefoglalja a CLAAS gépoptimalizálásáért felelős rendszereit. A kezelő az emelőszerkezet alsó és felső pozícióját el tudja menteni és a joystick egyszerű használatával a munkaeszköz gyorsan és pontosan az adott pozíciókba juttatható, ezzel komfort növelése mellett jelentős idő takarítható meg. Összehangolt automatikus funkciók optimalizálják a rakodási ciklusokat. Egyszerre két munkaeszköz pozíciójának elmentése lehetséges.

Típustól függően a rakodók háromféle emelőszerkezettel – P-, Z- és agrár-kinematikával –rendelhetők.

 

 

Míg a kicsi kategória modelljeit (535, 639) hidrosztatikus hajtásrendszerrel látták el, addig a középső kategóriában (1177, 1410 és 1511) az intelligens és nagyteljesítményű VARIPOWER meghajtás két axiáldugattyús hidromotorral áll rendelkezésre. A nagykategória modelljeinél a hidrosztatikus és mechanikus hajtáslánc kombinációja a fokozatmentes, osztott teljesítményű CMATIC hajtóműben intenzív gyorsulást tesz lehetővé észrevehető váltás vagy tolóerő-megszakítás nélkül.

A közép- és nagykategória modelljeinek DYNAMIC COOLING hűtőrendszere az elektronikus vezérlésű ventilátor-fordulatszámnak köszönhetően mindig a szükséges hűtést biztosítja.

A kiállításon az érdeklődők a TORION 1511 modellt élőben is megtekinthetik az AXIÁL G/912-es számú standon. További információt a gépről területileg illetékes kollégáinktól kaphat, akik a helyszínen is jelen lesznek.

 

Időpont: 2018. május 10-11-12.

Helyszín: Hódmezővásárhely, 47-es főút 195 km.

 

Forrás és kép: CLAAS

 

Kapcsolódó cikkek

 

Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 2. rész

Az AXIÁL Kft. négy gépe kapott elismerést a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatán. Lássuk a típusokat! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek