Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 2. rész

Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 2. rész

Az AXIÁL Kft. négy gépe kapott elismerést a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázatán. Kettőt, az RMH Vulcan 14 etetőkocsit, illetve a Horsch Leeb 6 LT permetezőt már röviden bemutattuk, most lássuk a másik két típust!

A „Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázat” Növénytermesztés, Technika-technológia kategóriájában elismerést kapott a Horsch Leeb 6 LT szántóföldi permetező, a Fendt 200 Vario széria és a Manitou MLT 940 140 V+ teleszkópos rakodógép. Az Állattenyésztés: Agrárinformatika, tartástechnológia kategóriában elismerést kapott a kompakt egycsigás RMH Vulcan 14 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi.

A korábbiakban már olvashattak a Leeb permetezőről, illetve a Vulcan etetőkocsiról. Most pedig a Fendt 200 Vario szériát, illetve a Manitou MLT 940 típust ismerhetik meg.

 

 

Fendt 200 Vario traktorszéria

Az AGCO/Fendt a nagytraktorok highlight-jait a kisebb szériákba integrálja. Ezt a stratégiát követték a 3,3 literes AGCO Power motorokkal szerelt kompakt Fendt 200 Vario, valamint a speciális 200 V/F/P traktorok esetében is, melyeket most automata kormányzással kínálnak. Két rendszer közül választhat a vásárló: ultrahangos sor- vagy pozícióvezérelt rendszer közül. A sorvezérelt rendszer esetén a traktor a beállított távolságot tartja a növényektől a munkavégzés során. A GPS koordináták által pozícióvezérelt traktor még rossz látási viszonyok között is +/-2 cm pontosan képes haladni.

A 70-110 LE-s kompakt traktorok esetében az elforduló ventilátorlapátok segítségével visszafordítható hűtő-levegőáram. Az eredmény folyamatosan tiszta hűtőrács, ami növeli a traktor teljesítményét és hatékonyságát. Új az 540E mellső TLT, amely üzemanyagot takarít meg az üzemeltetőnek. A VarioActive kormányzással a gépkezelő gyorsabban tud fordulni, reagálni, ez a homlokrakodóval végzett munka során kifejezetten hasznos.

A Fendt 200 Vario új hidraulika rendszere immár LS-szivattyúval rendelkezik, mely 104 l/min teljesítményre képes. A jobb látást szolgálják az új LED munkalámpák elöl és hátul a fülketetőben és az A-oszlopon. A teljesség igénye nélkül soroltuk fel az újdonságokat, melyekről bővebb tájékoztatást az AXIÁL Kft. helyszínen lévő kollégái tudnak adni.

 

 

Manitou MLT 940 140 V+ teleszkópos rakodógép

2018. év elejétől már elérhetők a CVT fokozatmentes hajtással ellátott új 6, 7 és 9 méteres Manitou mezőgazdasági rakodógépek. Ezeknél a ZF által gyártott fokozatmentes hajtómű hidrosztatikus erőátvitellel párosul, ez együtt biztosítja a 3,5-4 tonna teher gyors mozgatását. Ráadásul a rakodógépek minden eddiginél finomabban és precízebben manőverezhetők.

Az új típuscsaládot M-Vario Plus névvel (V+ jelöléssel) illette a gyár. A V+ rakodógépekben a motor és a hidraulikus teljesítménye is nagyobb, mint a powershift váltós gépekben. A V+ rakodókban dolgozó Deutz motor 140 LE, a hidraulikaszivattyú szállítási teljesítménye pedig 170 l/p.

A fülkéből tökéletes kilátás nyílik minden irányba az új kabin felépítésének köszönhetően. A szélvédő és a tetőablak helyett a kezelő feje fölé ívelő, egy darabból álló üvegen keresztül pedig emelés közben folyamatosan szemmel tarthatjuk a gémet. A tető íves vonalát kívülről egy speciális és masszív védőrács védi.

A NewAg rakodógépek rendelkeznek a legjobban hangszigetelt fülkékkel, 80-ról 73 dB-re csökkentették a kabinban hallható zaj mértékét. A fülkében a DSB megoldásnak köszönhetően a gépkezelő egy egyszerű mozdulattal kiveheti és átrendezheti a kapcsolókat aszerint, ahogyan ő azt kényelmesnek és praktikusnak véli. Tovább információt a gépről az AXIÁL Kft. területi képviselői tudnak nyújtani!

 

Az AXIÁL Kft. gépeit a 2018. május 10-11-12-én megrendezésre kerülő szakkiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, a G/912-es számú standon.

 

További információ a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok honlapján olvasható!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Fendt, Manitou

 

Kapcsolódó cikkek

Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 1. rész

 

Múlt héten kiosztották a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíjait. Az AXIÁL Kft. több gépe is elismerést kapott a „Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázaton” több kategóriában is. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek