Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 1. rész

Ezt látni kell az Állattenyésztési Napokon 1. rész

Múlt héten kiosztották a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíjait. Az AXIÁL Kft. több gépe is elismerést kapott a „Magyar Állattenyésztésért Termékdíj Pályázaton” több kategóriában is.

A Növénytermesztés, Technika-technológia kategóriában elismerést kapott a Horsch Leeb 6 LT szántóföldi permetező, a Fendt 200 Vario széria és a Manitou MLT 940 140 V+ teleszkópos rakodógép. Az Állattenyésztés: Agrárinformatika, tartástechnológia kategóriában elismerést kapott a kompakt egycsigás RMH Vulcan 14 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi. Az elismeréseket Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője vette át április 18-án Hódmezővásárhelyen.

 

 

A méltatott gépek többségét kiállítják a 2018. május 10-11-12-én megrendezésre kerülő szakkiállításon, ahol több, az AXIÁL Kft. forgalmazásában kapható gépet is megismerhetnek az érdeklődők a G/912-es számú standon. Addig viszont az elismerést kapott gépekről olvashatnak cikkünkben.

 

 

Horsch Leeb 6 LT szántóföldi permetező

A Horsch permetezők szórókerete a megszokott 50-60 cm-hez képest 30 cm-es minimális permetezési magasságban is tud dolgozni. Ennek természetes velejárója, hogy az 50 cm-es fúvókaosztás helyett 25 cm-es osztástávolságot kell alkalmazni, hogy az alacsonyabb magasság esetében is meglegyen a teljes átfedés a célfelületen.

A Leeb permetezők intelligens fúvóka konfigurációs szoftvere különböző érzékelők segítségével a szórókeret magassága vagy a gép haladási sebessége alapján kiválasztja a művelethez legmegfelelőbb konfigurációt.

Az alacsony permetezési magasság nagy haladási sebességgel párosul a Leeb permetezőknél, amit az egyedi kivitelezésű keretvezérlés és a szintén egyedi BoomControl keret radar technológia segítségével érhetünk el. A Leeb permetező nem lesz kiállítva Hódmezővásárhelyen, de ha megcsodálná a típust, keresse területileg illetékes kollégáinkat!

 

 

RMH Vulcan 14 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Az RMH Vulcan 14 tavaly került bevezetésre hazánkban, megjelenése hiánypótló volt, mivel korábban 1-keverőcsigás kivitelben csak első vagy hátsókerék-kormányzású modellek álltak rendelkezésre az RMH palettáján. Ez a négykerék-kormányzású, 14-20 köbméter kapacitású etetőgép mindössze 8 méter hosszú. Kerekenkénti hidraulikus rugózás, kizárólag rozsdamentes és kopásálló anyagok, valamint univerzális és újszerű kitároló rendszer jellemzi. Szintén új elődeihez képest az ECM rendszer, amely a gép energiafogyasztásáért felelős. Itt olyan funkciók jelennek meg, mint a silómaró teljesítmény-határolása 80 LE-ig, motorfordulatszám-szabályozás, energia-prioritás vezérlés, illetve 2-es fokozatú keverés legfeljebb 2 percig.

 

A szintén elismerést kapott Fendt 200 Vario szériáról és a Manitou MLT 940 140 V+ teleszkópos rakodógépről a cikk második részében olvashatnak. Az AXIÁL Kft. szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a G/912-es számú standon!

 

További információ a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok honlapján olvasható!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Allattenyesztesinapok.hu, Horsch, Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

Kapcsolódó cikkek

 

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás (+videó)

 

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont. A rendezvényen az AXIÁL Kft. is megjelenik kiállítóként. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek