Nagy feladatokhoz: Az átrakókocsik növelik a kombájnok betakarítási teljesítményét

Nagy feladatokhoz: Az átrakókocsik növelik a kombájnok betakarítási teljesítményét

Az ANNABURGER a 2024-es szezonra a HTS 31.16-os átrakókocsival bővíti termékkínálatát.


Az átrakókocsik jelentősen növelik a kombájnok munkájának hatékonyságát, mivel kiküszöbölik a manőverezéshez és a várakozáshoz szükséges időt a kirakodás során. Ráadásul egy átrakókocsi egyszerre 2-4 kombájn kiszolgálására is képes. A nagy gépkihasználtság eléréséhez elengedhetetlen a szántóföldről a szántóföld szélére történő szállítás idejének optimalizálása, és ennek megfelelően a kirakodási idő minimalizálása magas túltöltöttségi arányokkal.

Annak érdekében, hogy megerősítse piaci pozícióját ebben a termékszegmensben, az ANNABURGER a 2024-es szezonra a HTS 31.16-os átrakókocsival bővíti termékkínálatát. "Az új pótkocsi rakodási térfogata 38 köbméter, az átrakodási teljesítmény pedig 20 köbméter/perc. Ez azt jelenti, hogy a teli átrakókocsi kevesebb mint két perc alatt kiüríthető" - lelkesedik André Lüderitz, az ANNABURGER ügyvezetőigazgatója a gép teljesítményéről. A szász-anhalti pótkocsigyártó ehhez egy nagyméretű, 600 mm átmérőjű átrakó csigát használ.

 

Az ANNABURGER új HTS 31.16 típusú, 38 köbméteres rakodótérfogatú átrakókocsija, kevesebb mint két perc alatt kiüríthető az új átrakócsigával.

 

Pontosan adagolt túltöltés

Az ANNABURGER összes átrakókocsijában közös, hogy az átrakási mennyiségét érzékenyen állítható csúszkák segítségével szabályozzák - az átrakócsigák sebességétől függetlenül. Ez kíméli a pótkocsi hajtásláncát és a traktor TLT-kuplungját. Ezenkívül a vezető alacsony TLT-fordulatszámmal is dolgozhat anélkül, hogy a traktor motorja lefulladna.

Az ANNABURGER a megerősített tengelyekkel ellátott tridem alvázra, az 1850 mm-es tengelytávra és a parabolikus felfüggesztésre támaszkodik a terepen és a közúton való gyors vezetés érdekében. A 750/60R30,5" méretű kerekek lehetővé teszik a talajnyomás csökkentését. Mindezek és a hidraulikusan felfüggesztett vonórúd (4 t vonóterhelés) még egyenetlen talajon is magas szintű vezetési komfortot biztosít.

A munkapozícióban lévő átrakócsiga közel 5 m-es átrakási magassággal és 2,2 m-es maximális átrakási távolsággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még a magas teherautókat és vetőgépeket is képes megtölteni.

 

 

Modern mérési rendszer

A betakarított áru pontos ellenőrzése és dokumentálása érdekében a járművezető egy opcionálisan rendelhető mérlegelési rendszert használhat. Ez a teljesen új "Agro Hub" rendszer mindhárom tengelyen és a vonófejben nyúlásmérőkkel rendelkezik. Ez súlyt takarít meg a kettős vázzal és mérőcsapokkal ellátott rendszerekhez képest. Az opcionális és optimalizált új ISOBUS vezérléssel együtt a mérlegelés mostantól egyszerűen és gyorsan dokumentálható.

A szász-anhalti gyártó a teljes termékpaletta magas színvonalának biztosítása érdekében a gyártás során kompromisszumok nélkül a 100%-os "Made in Germany"-ra támaszkodik.

 

Forrás: ANNABURGER

Fordította: Csordás Csenge, marketinggyakornok

Lektorálta: Somogyi Ákos, termékmenedzser

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek