Precíz trágyázás: Erőteljes univerzális trágyaszóró a legnagyobb teljesítményhez

Precíz trágyázás: Erőteljes univerzális trágyaszóró a legnagyobb teljesítményhez

Az ANNABURGER univerzális trágyaszórók már jól ismertek robosztus kialakításukról, nagy stabilitásukról, optimális szórásképükről. A traktorosok és a mezőgazdasági nagyüzemek kérésére a gyártó az új HTS 24.04 Profi Plus-szal bővíti trágyaszóró kínálatát.

A professzionális ügyfelek igényein túlmenően a gép számos alkatrésze megerősítésre vagy bővítésre került. A hidraulikusan felfüggesztett tandemtengelyes egységbe például 14 tonnás tengelyeket építettek be. Ezek rendkívül nagy, VF 800/60R32 méretű (1800 mm átmérőjű) gumiabroncsokat tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a nagy műszaki teherbírású 32 t (közúti forgalomban 24 t) munkagépet a szántóföldön talajkímélő módon lehet használni.

Egy új, automata, hidraulikus feszítőrendszer gondoskodik a kaparóláncok megfelelő feszítéséről. Ezen kívül az edzett acélból készült, fogazással ellátott kaparólánc hajtó tengelyek hosszú élettartamot biztosítanak.

A tépőhengerek meghajtása egy speciális, megnövelt szakítószilárdságú és állandó olajkenéssel ellátott láncon keresztül működik.

 

Az ANNABURGER új HTS 24.04 Profi Plus univerzális trágyaszórót professzionális használatra tervezték a vállalkozók és a nagy mezőgazdasági üzemek számára. A nagy, 32 tonnás műszaki teherbírás ellenére az univerzális szóró rendkívül nagy, 32 hüvelykes (ø 1800 mm) gumiabroncsaival talajkárosodás nélkül dolgozik.

 

Készen a precíziós gazdálkodásra

A gépkezelő kényelmesen kezeli a gépet a szabványos ISOBUS vezérléssel. A kijuttatási mennyiség egy ujjmozdulattal állítható be a mozgó padló sebességén és a hidraulikusan emelhető választófal pozícióján keresztül.

A szórót az opcionális UniScale mérőrendszerrel kiegészítve alkalmazható a kijuttatási térképek szerinti automatikus szóráshoz. Ehhez az ANNABURGER a hidraulikus alvázba szerelt teherbíró csapokat és a vontató gömbcsatlakozóba szerelt nyúlásmérőket használja. A vezérlőrendszeren belüli folyamatos adatszinkronizálás révén a gép a hajtási sebességtől és a szóróanyag jellemzőitől függően a kívánt beállításokhoz igazítja a kijuttatás mértékét.

A teljesen hidraulikus futómű a hidraulikus vonórúd felfüggesztéssel kombinálva garantálja a nagyfokú stabilitást lejtőn és a kényelmes vezethetőséget egyenetlen talajon. Az első tengely megemelhető a traktor vonóerejének növelése érdekében. Az talajkormányzott hátsó tengely kanyarodáskor védi a talajt és a gumiabroncsokat.

A DLG által jóváhagyott szórási technológia központi elemei a két, cserélhető fogakkal ellátott tépőhenger és a két nagy szórótárcsa (ø 1130 mm). A tárcsák és a lapátok hajtásláncát természetesen három bütykös nyomatékkuplung és három szabadonfutó védi az idegen tárgyak ellen. A pontos szóráshoz a szántóföld szélén a vezető a traktor vezetőfülkéjéből egyszerűen aktiválja a táblaszél határolót.

A szász-anhalti gyártó a teljes termékpaletta magas minőségi színvonalának biztosítása érdekében kompromisszumok nélkül támaszkodik a 100%-os "Made in Germany"-ra.

 

Forrás, kép: ANNABURGER

Fordította: Csordás Csenge, marketinggyakornok

Lektorálta: Somogyi Ákos, termékmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek