Ajándékokat küldött a Mikulás

Ajándékokat küldött a Mikulás

Idén is közel száz ajándékcsomaggal kedveskedett a hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak az Axiál Kft.

 

Évtizedes hagyománynak számít, hogy december elején a cég bajai telephelyén vendégül látja a megajándékozottakat, akiket a finomságok fogyasztása és a színházi előadás megtekintése után a Mikulás is meglátogat. A vírushelyzet ezt jelenleg nem tette lehetővé, így Umenhoffer Péter, az Axiál marketingigazgatója és dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselő, az Egészséges Baja Városért Közalapítvány titkára személyesen vitte el és adta át a csomagokat, a Mikulás nevében.

 

 

Nagy izgalommal várták a vendégeket a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményhez tartozó FONI-székházban, a Rókus utcában. Itt jelenleg mintegy 46, fogyatékkal élő fiatal tölti a mindennapjait. Miskolczy Péterné szakmai vezető elmondta: az adventi időszakot igyekeznek számukra minél színesebb tartalommal megtölteni. – Hosszú évek óta ez az a folyamatos készülődésről, ajándékozásról szól. Dalokat, kis jeleneteket tanulunk meg, apró ajándékokat készítünk, hogy megajándékozhassunk másokat. Azok a 27 év fölötti fiatalok járnak hozzánk, akik az iskola befejezése után nem tudtak elhelyezkedni. Itt közösségben lehetnek, érdekes, fejlesztő programokat biztosítunk számukra. A tágas épületnek köszönhetően be tudjuk tartani a vírushelyzet miatt szükséges előírásokat, kiscsoportos foglalkozásokat tudunk tartani – ismertette a szakmai vezető. A fiatalok énekeltek is a Mikulás tisztét átvállaló Umenhoffer Péternek, aki személyesen adta át nekik a csomagokat.

 

 

A Pedagógiai Szakszolgálat Madách utcai székhelyén is nagy örömmel bontogatták a kicsik a hatalmas dobozt, amelyből előkerültek az ajándékcsomagok. Zsöllér Rózsa konduktor-tanító elmondta: a gyerekek a vírushelyzet ellenére is várják a téli ünnepeket, és igyekeznek is megteremteni számukra az ünnepi hangulatot alkalomhoz illő dalok tanításával, rajzokkal, kis ajándékokkal. – Az intézményben éves szinten közel kétezer gyereket látunk el, 0-6 éves kor között. Korai fejlesztésre mintegy 30-50 gyermek jár rendszeresen, logopédiai foglalkozásra is közel ötvenen, a preventív ellátásban pedig 30-40 gyerek veszt részt heti rendszerességgel –ismertette a konduktor.

 

 

Jutott az ajándékokból az Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény (EGYMI) diákjainak is, ők az iskola melletti játszótéren vették át Mikulás küldeményét. Ummenhoffer Péter mindenkit arról biztosított: ha jövőre sikerül leküzdeni a vírust, ismét meghívják a fiatalokat a telephelyre. – Több tucat éves már ez a hagyományunk, az Axiál a megalakulása óta szívesen áldoz a jó ügyekre. Ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak az öröme nagyon fontos számunkra. Mivel idén nem tudtuk őket vendégül látni, magunk jöttünk el hozzájuk, elhozva a csomagokat, amelyeket kollégáink nagy szeretettel állítottak össze a saját kis mikulásgyárunkban – mondta a marketingigazgató. Dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselő is kiemelte a több évtizedes együttműködés fontosságát. – Nagyon hálás vagyok az Axiál állandó támogatásáért, amellyel igazán jó ügyeket tudunk szolgálni. Mindenhol örömmel fogadnak minket, és magunk is örömmel készülünk, tudva, hogy ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak sokat számít a most kapott ajándék – összegezte a képviselő.

 

Forrás és kép: Baja.hu

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek