Agritechnica 2019 – visszatekintés

Agritechnica 2019 – visszatekintés

Az Agritechnica ismét teljes sikert aratott. Közel 150 HORSCH alkalmazott köszöntötte a világ minden tájáról érkező ügyfeleket. Minden nap nagy tömeg volt a standon. Az idelátogatókat nagyon érdekelték a HORSCH újdonságai.

Az Agritechnica megnyitásakor, nagyon különleges megtiszteltetésben volt része Cornelia és Michael Horschnak. Az Európai Mezőgazdasági Technikusok Társasága (továbbiakban EurAgEng) Kiválósági Díjjal (Award of Merit) tüntette ki őket. Ezzel a díjjal olyan személyeket tisztelnek meg kétévente, akik kiválóan járulnak hozzá a mezőgazdasági technikához, illetve európai és nemzetközi jelentőségű, iránymutató innovációkat hoznak létre. Nemcsak ez az egy megtiszteltetés érte őket, hiszen a HORSCH Transformer VF megnyerte az „Év gépe 2020” címet, amit olyan szakmai lapok ítélnek oda kétévente, mint a traction és az agrarheute.

 

Cornelia és Michael Horsch elismerést és érdemdíjat kaptak a mezőgazdaságért nyújtott különleges szolgálataikért. Balról jobbra: Prof. Peter Groot Koerkamp, az EurAgEng elnök, Michael és Cornelia Horsch és prof. Martin Kremmer, az EurAgEng Igazgatóság tagja.

 

Michael és Philipp Horsch személyes visszatekintése az Agritechnicára

Michael Horsch: Nagyon meglepődtem, amikor megláttam az embertömeget a standunkon, annak ellenére, hogy most feszültebb a hangulat a mezőgazdaságban. Jómagam ritkán kapcsolódtam be a gépeinkről folytatott beszélgetésekbe, inkább a mezőgazdaság jövőképével kapcsolatosokhoz szóltam többet. Az olyan témákhoz, mint például, hogy milyen esélye lesz a hibrid mezőgazdaságnak, vagy mit teszünk majd a glifozát betiltása után. Julia Klöckner agrárminiszter-asszony és Joachim Rukwied, a Német Mezőgazdasági Szövetség elnöke, függetlenül egymástól jelentek meg a standunkon. Beszélgetésünk elsősorban arról szólt, hogy mely témákkal foglalkoznak aktívan mostanság. Véleményem szerint mindkettejüknek jó ötletei vannak a jövőt érintő változtatásokról, de még idő kell, amíg beérnek.

Összességében jó megoldásokat hallhattam tőlük, mindamellett, hogy még hivatalosan nem kommunikálják ezeket.

Philipp Horsch: Az Agritechnicával teljes mértékben elégedettek vagyunk. Örömmel tölt el, hogy rengeteg lehetőségünk volt tárgyalásokra és kötetlen beszélgetésekre partnereinkkel. Az eddigi kiállításainkhoz képest, most mutattuk be a legtöbb újdonságot. Fénypontját főleg az új Leeb önjáró permetezőnk és a mechanikus gyomirtás gépei jelentették; pozitívan várjuk a következő üzleti évet. Jelenleg a mezőgazdaság a történelem egyik legnagyobb változása előtt áll, amit a gazdálkodók is éreznek. Az Agritechnica ideális eszmecsere-lehetőséget biztosított, érzékeltük, hogy a gazdálkodók pozitívan és optimistán állnak a változáshoz. A jövőben a gazdálkodókkal együtt szeretnénk a mezőgazdaság változását megélni.

 

Forrás és kép: terraHORSCH 2019. 03. szám

 

 

terraHORSCH 2019. 03. szám (+magazin)

 

Megjelent a terraHORSCH magazin legfrissebb magyar nyelvű száma! A kiadványban hazai és külföldi partnerriportokról, eseménybeszámolókról, termékbemutatókról olvashat, de a HORSCH vezetői, fejlesztői is megszólalnak egy-egy témában. Lapozza fel Ön is! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek