Adománygyűjtés Rákóczi Péter emlékére

Adománygyűjtés Rákóczi Péter emlékére

Öt évvel ezelőtt az AXIÁL Kft. Rákóczi Péter kollégájának kezdeményezésére adományokat kezdett gyűjteni a téli ünnepek alkalmából a nehéz körülmények között élő csángó-magyar gyerekek és családjaik részére, mely akciót a rákövetkező években is folytatott.

A precíziós gazdálkodással foglalkozó szakember tavaly novemberben elhunyt, de az adománygyűjtést idén is megrendezték.


Elképesztő boldogság látható a gyermekek arcán
 

2021-ben sajnos a vírushelyzet az ajándékok személyes leszállítását nem tette lehetővé, de ennek ellenére a gyerekekhez három raklapnyi ajándék jutott el, melyben vitaminok, édességek, játékok, alapvető élelmiszerek találhatók. A több mint 500 kg-os csomagban továbbá társasjátékok is nagy számmal érkeztek, illetve egy kerékpár is.
 


Az összegyűjtött adományok dobozai
 

Az AXIÁL Kft. kollégái, partnerei és a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda Fehérló utcai intézménye is részt vett a gyűjtésben.

Az ottani magyar nyelvet tanító tanárnő a következőképpen fejezte ki köszönetét: „Hálásan köszönöm mindannyiuknak, hogy adományukkal hozzájárultak a nagypataki Mikulás – járáshoz. Nem került minden bele a „csizmákba”, ami maradt, azt napról napra, ajándékként kapják meg a gyerekek az adventi kalendáriumunkba rejtve. Így nem csak egy ünnepnapot, hanem egy egész hónapot varázsoltak örömtelivé számukra. karácsonyfát is feldíszítettük már.
Köszönöm a Precíziós gazdálkodási csoportnak, hogy felkarolta a hirtelen és túl korán eltávozott Rákóczi Péter projektjét, aki nagy elhatározottsággal, önzetlenül szánta oda idejét, energiáját és anyagi erőforrását a csángó gyerekeket támogatására. Szeretettel emlékezünk rá.

Kívánom, hogy ezek a mosolygós arcok melegítsék szívüket és kárpótolják fáradozásaikat. Áldott adventi várakozást és boldog karácsonyi ünnepet kívánunk!”
 


 

Az ott magyar nyelvet tanító pedagógusoknak rendkívül fontos, hogy a magyar nyelvet, illetve hagyományokat fenntartsák, továbbadják a fiatalabb generációk számára.

 

 

Képek és szöveg: Kocsmárik János, területi képviselő, Axiál Kft.

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek