A Manitou új K+F tesztközpontot nyit

A Manitou új K+F tesztközpontot nyit

A Manitou csoport – amely nemcsak a Manitou márkát foglalja magában, hanem a Gehlt és Mustangot is – bemutatta az új kutatási és fejlesztési tesztközpontját Ancenisben, Franciaországban.

A központot azért hozzák létre, hogy javítsák a csoport termékeinek tartósságát, illetve fejlesszék tesztjeiket. Más szóval a létesítményt úgy alakították ki, hogy értékelje a cég új, illetve prototípus gépeinek állóképességét.

A projekt májusban indult és 2018 januárjában fejeződött be, a beruházás 1,5 millió euróba került a cégnek. 16 alkalmazott dolgozik itt, akik szakosodtak a vezetésre és tesztpad kezelésre, céljuk végső soron a termékek robusztusságának növelése. Jean-Yves Auge, a Manitou csoport kutatási és fejlesztési igazgatója elmondta: „A különböző vizsgálati fázisok automatizálásával képesek vagyunk felgyorsítani a gépeken végzett értékeléseket, hogy ezáltal is egyre nagyobb megbízhatóságot biztosítsunk felhasználóinknak. Ez arról szól, hogy igazoljuk az összes meglévő szériánk és jövőbeli termékeink kapacitását, tartósságát.”

 

Új gépek

Más Manitou hírekben arról volt szó, hogy a vállalat nemrég mutatta be az új derékcsuklós teleszkópos rakodóját. A Manitou szerint az új MLA-T-t arra tervezték, hogy az állatok etetésénél, a silótakarmány- és bálakezelésnél is helyt álljon. A vezetőfülke megváltozott szélessége és központi pozícionálása sokkal inkább alkalmassá teszi az efféle munkákra, mint a hagyományos (oldal-fülkés) teleszkópos rakodókat.

A gép 3,3 tonnás maximális emelési kapacitással és 5,2 méteres maximális emelési magassággal rendelkezik. Az alváz erős „2D” összeilletésű, ez a design lenyűgöző stabilitást tesz lehetővé teljes fordulat mellett is. Az intelligens hidraulika és aktív CRC gém-függesztés funkciók révén az MLA-T típus jó eszköz a gazdasági szereplők termelékenységének növelésére. A motorháztető alatt egy 143 lóerős Deutz Tier4 motor működik, a sebességváltó Vario-Plus hidrosztatikus CVT típusú.

 

További információért keresse kollégáinkat!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Agriland.ie http://www.agriland.ie/farming-news/manitou-opens-new-rd-test-centre/

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek