Manitou MLA, a nagy visszatérő

Manitou MLA, a nagy visszatérő

A Manitou a Lamma Show-n mutatta be, a jelenleg prototípus stádiumban lévő MLA szériát. A korábban már létezett, mezőgazdasági felhasználásra szánt derékcsuklós teleszkópos rakodógép az új NewAg széria keretében tér vissza és a SIMA-n is ott lesz.

Az MLA fülkéjére is jellemző a könnyebb fellépés a kabinba, a jobb hangszigetelés, és még számos más újítás, melynek célja, hogy tovább növeljék a kezelő kényelmét és a gép teljesítményét.

A Manitou termékkínálatába visszatérő MLA széria prototípusát az Egyesült Királyságban évente megrendezésre kerülő Lamma Show-n mutatták be először. A Lamma kiállításra a mezőgazdasági gépesítés minden területéről érkeznek cégek, általában több mint 900 kiállító, akik kül- és beltéri standokon hozzávetőleg 40.000 gazdálkodónak mutatják be termék- és szolgáltatás palettájukat.

 

 

Ezen a nagyszabású eseményen járt Conor Finnerty, az Agriland.ie szerzője is, aki néhány információt már a nagyérdemű tudomására hozott az MLA-ról. A gép valószínűleg azon mezőgazdasági vállalkozóknak lesz vonzó, akik takarmányozással, szilázs- és bálakezeléssel foglalkoznak – írja.

A vezetőfülke megváltozott szélessége és központi elhelyezése, valamint a fej feletti, fülkébe épített védőrács mind arra szolgál, hogy növelje rálátást a munkaterületre. A kabin hozzáférhetősége is javult jobb és bal oldalon egyaránt, és az új MLA-ban a zajszint is csökkent.

 

 

A gyártó azt állítja, hogy a manőverező képessége a legnagyobb előnye az új gépnek, az MLA szűk helyen is képes teljesen megfordulni. Az intelligens hidraulika és aktív CRC gém-lengéscsillapítás funkciókkal a Manitou úgy véli, hogy ez a rakodógép egy jó eszköz a gazdasági szereplők számára, hogy növeljék termelékenységüket.

Az MLA emelőképessége 3 tonna, az emelési magassága pedig 5 méter. A Manitou nem publikált még a motor és a hajtáslánc paramétereiről, de várhatóan a fejlesztések ezeket az egységeket is érintik majd, akárcsak a NewAg széria többi modelljénél. Amennyiben a francia cég zöld utat kap, várhatóan 2017 végén kezdik gyártani az MLA szériát. Bővebb információval a francia SIMA kiállítás után tudunk szolgálni.

Manitou gépeinkről érdeklődjön kollégáinknál, illetve ajánljuk figyelmébe a Manitou csoporthoz tartozó Gehl AL 750 derékcsuklós rakodót, melyet hazánkban az AgrárgépShow kiállításon mutattunk be. Lényegi különbség a két típus között, hogy míg a MLA teleszkópos, addig az AL 750 fix rakodógémmel rendelkezik.

 

Fordította: Borbély Zsanett

Képek: Manitou

Forrás: agroinform.com, agriland.ie, lammashow.com, fginsight.com

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek