A logisztikai gépekről tartottunk előadást

A logisztikai gépekről tartottunk előadást

A kecskeméti Neumann János Egyetem gépészmérnök hallgatói első kézből értesülhettek a legkorszerűbb emelő- és építőgépek műszaki megoldásairól, ugyanis Sziládi Dávid szervizmérnök kollégánk tartott erről előadást.

A „Logisztika” tárgy tananyagának gyakorlati szempontú színesítése volt kollégánk feladata. Így ennek keretében rövid cégbemutatót követően az AXIÁL Kft. logisztikai megoldásait mutatta be, majd pedig az előadás gerincét az általunk forgalmazott Hyundai és Manitou gyártmányú logisztikai gépek műszaki bemutatása adta. A távdiagnosztikai megoldások már a legtöbb termelő eszköz esetében elérhetőek, legyen szó akár erőgépről, kombájnról vagy éppen földmunkagépről, rakodódóról. A gyártók jelentős része saját fejlesztésű megoldásokat kínál, így az előadás során kitértek a Hyundai HI-Mate, valamint a Manitou Easy Manager rendszerére.

Habár ezekhez a rendszerekhez a gyártók akár több évre is ingyenes hozzáférést biztosítanak, mégis nagyon kevesen aktiválják, pedig számos előnyt hordoz a tulajdonos, üzembetartó számára. A rendszer segítségével a gép több paramétere kontrollálható.

 

Sziládi Dávid, szervizmérnök

 

A távfelügyeleti, távdiagnosztikai rendszerek legfontosabb előnyei:

  • Helyzetmeghatározás, gép pozíció nyomon követés
  • Napi munkavégzés részletes áttekintése
  • Hibakód áttekintés, hibakódfelügyelet
  • Bérgép menedzsment
  • Üzemanyag használat hatékonyságának vizsgálata
  • Folyadékszintek és azok hőmérséklete

 

Tovább információt gépeinkről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Ruzsicsné Krascsenics Nelli, marketingkommunikációs csoportvezető

Forrás és kép: Sziládi Dávid, szervizmérnök

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek