A legprecízebb IGEN!

A legprecízebb IGEN!

A nyár végén különleges kérdéssel fordult hozzánk Bori Róbert partnerünk, amire nem tudtunk nemet mondani, a kérést hallva bíztunk abban, hogy az eset középpontjában lévő személy sem fog.

Egy lánykérés megvalósításában fordult hozzánk Robi, konkrét ötlettel, javaslatokkal, amelyben a precíziós gazdálkodási csapatunk tagjai szívesen asszisztáltak.

Bori Róbert családjával Lovasberényben gazdálkodik, 280 hektáron szántóföldi növényeket termesztenek: kukoricát, búzát, árpát és napraforgót, valamint kb. 50 hektárnyi gyümölcsösükben sárgabarackot, diót, szilvát, meggyet és bodzát találunk. Az elmúlt években több gépet is vásároltak az AXIÁL-tól Landini traktort, Horsch Pronto vetőgépet, Oehler pótkocsit, de korábban a Fendt traktort és a Manitou teleszkópos rakodógépet is tőlünk szerezték be. Precíziós eszközöket is alkalmaznak - többek között egy Trimble kormányzást, és a jövőben is tervezik az ezirányú fejlesztéseket.

Nem véletlen tehát, hogy a lánykérésnek ezt a nem hétköznapi formáját választotta Robi, de megkérdeztük, hogyan jutott eszébe pont a táblába rajzolt kérdés.

 

 

Bori Róbert: "Mindenképpen emlékezetes lánykérést szerettem volna prezentálni a páromnak. Mivel használunk GPS alapú kormányzást, így jött a gondolat, hogy ebben a formában meg tudnánk valósítani. Mivel életem egyik kiemelkedő eseményéről van szó, így saját kezűleg kívántam megcsinálni mindent, viszont a tervezésben szükségem volt a precíziós gazdálkodási csoport segítségére. Simon Zsolt területi képviselőhöz fordultam, aki egyeztetett a térinformatikus kollégával a kormányzási terv elkészítéséről. Miután ezt a tervet betöltöttük, Zsoltival betárcsáztuk a földet, majd többször átmentünk rajta, hogy a szöveg jól kivehető legyen a magasból is."

 

 

Hogyan történt pontosan a kérdés észrevétele?

Némi szervezkedést követően a páromat elhívtam, hogy tartson velem a szomszédos napraforgó tábla lerepülésében. Onnantól már egyszerűbb lett a dolgom, amint észrevette a feliratot, előkerült a gyűrű is, amit IGEN válasz követett. <3 Azt hiszem, tényleg emlékezetesre sikerült a lánykérés.

 

 

Mennyi időt töltöttetek az előkészületekkel?

Maga a folyamat 4-5 órát vett igénybe, előtte átnéztük a kormányzási tervet, majd egy munkagép próba után hibamentesen sikerült megcsinálni a szövegezést is. Mindez nem jöhetett volna létre Zsolti és a térinformatikus kolléga előzetes munkássága nélkül, amit ezúton is köszönök!

 

 

Okvátovity István térinformatikus kollégánkat is kifaggattuk, milyen szoftvert használt az ábra vonalainak összeállításához, valamint meddig tartott az útvonalat megrajzolni.

„Először egy térinformatikai programban terveztem meg a szöveget, hova kerüljön helyileg a kiírás, majd a többit a kínálatunkban elérhető Trimble Core szolgáltatásban végeztem el, a munkagéppel kompatibilis nyomvonal feltöltés és az exportálás is már azzal készült. Az egész művelet egy bő délelőtt alatt megvolt.”

 

 

Sok boldogságot kívánunk a fiataloknak, és büszkék vagyunk Robira, hogy ennyire leleményesen a precíziós technológiában rejlő lehetőségeket kihasználva tette fel élete egyik legmeghatározóbb kérdését szíve választottjának.

 

Forrás: Baranyiné Hutai Anikó, marketingmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek