A legjobbak között a Trimble

A legjobbak között a Trimble

Előkelő helyen a Comparably felmérésén a Trimble a „Globális kultúra” és a „Dolgozói elégedettség” kategóriában is.

 

Egy adott vállalkozásról kialakult képet sok minden befolyásolja – a profil, az arculat, a kommunikációs csatornák és mód, a termékek és szolgáltatások minősége, és még sorolhatnánk. Egyet azonban ki kell még emelnünk: a cég egyik legjobb mutatója az alkalmazottak véleménye – a munkáltató vállalatról. Ezt többen különféleképpen próbálják mérni.

A Comparably már 2016 óta világszerte rangsorolja a munkahelyeket különböző szempontok szerint. Tette ezt az elmúlt évben is, amely a pandémiás helyzetnek köszönhetően minden eddiginél relevánsabb információt szolgáltat a vállalatokról.

Feltárja a vállalati kultúrát és a piaci mechanizmusokat, szokásokat – mindezt a vállalat dolgozóinak őszinte értékelésén keresztül. Ezekkel a válaszokkal a vállalkozásokat átláthatóbbá teszik, és közelebb hozzák – a munkavállalókhoz és a munkáltatókhoz is. Egyfajta munkáltatói márka alakul ki, amely pontos és átfogó képet ad, milyen az adott cégnél dolgozni.

 

Precíziós technológiánk fő beszállítója, a Trimble is részt vesz ezen a megmérettetésen, és örömmel olvastuk a hírt, miszerint több díjazásban is részesült: többek között a „Globális kultúra” és a „Dolgozói elégedettség” kategóriában is igen előkelő helyet csípett meg.

 

 

A „Globális kultúra” kategóriájában a 15. helyen található a Trimble – a kutatásban az 500 főnél nagyobb létszámmal, és nemzetközi szereppel rendelkező nagyvállalatok vettek részt. Az értékelésnél az elmúlt 12 hónapban névtelenül érkezett dolgozói véleményeket vették alapul. Közel 20 különböző jellemzőt mértek, amelyek a munkahelyi kultúrát befolyásolják – pl. bérkompenzáció, felsővezetés, munka-magánélet egyensúly, szakmai fejlődési lehetőségek, juttatások, további előnyök. Az értékelési módszerről bővebben az eredeti cikkben találhat információkat – amit érdemes kiragadni, hogy adott vállalkozástól minimum 75 alkalmazott szavazatára szükség volt, hogy értékelhető legyen a cég.

A lista élén a Google áll, ezt követi az Adobe majd a Samsung, de ha végig szaladunk az ötvenes listán, csupa ismerős márkával találkozunk.

 

A „Dolgozói elégedettség” esetében két csoportra osztották a vizsgálatban részt vevő munkahelyeket. Külön értékelték az 500 főnél nagyobb társaságokat, és külön a kis- és középvállalkozásokat. A Trimble a nagy létszámú munkatársainak köszönhetően a nagyvállalati kategóriába tartozik. Az előzőekben említettek szerint értékeltek ebben a kategóriában is a dolgozók véleményei alapján. Itt többek között a vállalati hangulat, a jövőbeli karrierlehetőségek / a vállalkozás sikerei kerültek górcső alá, de fontos volt az is, mennyire ajánlanák egy barátuk számára a cégnél való elhelyezkedést.

Ebben a kategóriában a 27. helyet szerezték meg – szintén számos ismert márkával egy lapon említve.

 

További eredményekről is beszámolhatunk, hiszen, ha végig böngésszük a különböző kategóriákat, több helyen is találkozunk a Trimble-vel:

  • Legjobb HR (toborzási) csapat: 12. helyezés
  • Legjobb mérnöki csapat: 7. helyezés
  • Legjobb termék / tervezőcsapat: 9. helyezés
  • Legjobb értékesítési csapat: 4. helyezés

 

Ezeket külön nem taglalták, de ezen eredmények csak megerősíteni tudják, hogy nem véletlenül sikeresek – nagyszerű és összetartó csapat áll rendelkezésre, amely hosszú távon a siker egyik kulcsa.

Mi pedig büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen sikeres közösséggel vagyunk partnerkapcsolatban! Ezúton is gratulálunk a Trimble Inc-nek, és hasonlóan szép eredményeket kívánunk a jövőben!

 

Összeállította: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép: Trimble, comparably.com

Elérhető

Kapcsolódó cikkek