A francia Fendt csapata traktor alakú tésztát adományoz az élelmiszerbanknak

A francia Fendt csapata traktor alakú tésztát adományoz az élelmiszerbanknak

A koronavírus csaknem egy éve meghatározza életünket, és a gazdaságot is. Bizonyos iparágakat, az azokban dolgozó embereket súlyosan érintik a gazdasági következmények. A Fendt francia alkalmazottai ezért támogatják a „Szívvel gazdálkodók” kezdeményezést.

 

Nőtt a francia élelmiszerbankok iránti kereslet

Alig egy év alatt az élelmiszersegély iránti igény húsz százalékkal nőtt. Egy nemrégiben végzett francia tanulmány azt mutatja: az élelmiszerbank kedvezményezettjeinek mintegy harmincöt százaléka az elmúlt hat évben az ingyenes élelmiszerellátás segítségére volt utalva. Ez csoportok széles skáláját érinti, a hallgatóktól a szórakoztatóipar alkalmazottjain át az élelmiszeripari dolgozókig.

 

Olivier Leroy, a Fendt nyugat-európai kiskereskedelmi piacért felelős vezetője és Christophe Pacaud, a Bléo tésztagyár gazdálkodója és vezetője

 

A Fendt a „Szívvel gazdálkodók” kampány partnerévé válik

„Nem vagyunk gazdálkodók, de a Fendt mezőgazdaságigép-gyártóként az élelmiszer ellátási lánc része. Ezért fontos, hogy támogassuk a kampányt. A mezőgazdasági ágazatot alig érintette gazdaságilag a világjárvány. Ezért felelősséget akarunk vállalni és szolidaritást tanúsítani” – mondja Olivier Leroy, a Fendt nyugat-európai kiskereskedelmi piacárét felelős vezetője.

 

A tészta leszállítása a Charente-Maritime élelmiszerbankba

 

A traktor alakú tészta

A Fendt adományához a Charente-Maritime (Nyugat-Franciaország) tésztagyártót kereste fel, amely cég termékeinek döntő részét a nyugat-franciaországi csemegeüzletekben értékesíti. A Fendttel való azonosulás érdekében a tésztát traktor alakban állította elő a tésztagyár. Összesen 2000 csomag (kb. 500 kg) tésztát adományoztak az élelmiszerbank hálózatának.

A megrendelt csomagok február végén érkeztek meg, és traktorral osztották szét az önkénteseknek és az élelmiszerbankoknak. „Szívélyes fogadtatásban részesültünk, ami azt mutatja, hogy érdemes volt a kezdeményezéshez csatlakozni. Bízunk benne, hogy az 500 kg tészta leszállításával sok embernek segíthettünk. A tészta traktor formája remélhetőleg mosolyt csal majd az arcokra, különösen a gyermekekére” – teszi hozzá Olivier Leroy.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek