47 000 euró a bajba jutottaknak

47 000 euró a bajba jutottaknak

A CLAAS Csoport vezetősége hagyományosan minden évben vízkeresztkor gyűjtést rendez egy jó cél érdekében. 2018 januárjának elejére idén 23 500 euró adomány gyűlt össze. A Claas család idén is megduplázta az összeget.


„Nagyon sok olyan ember van, akiknek segítségre van szüksége, világszerte és nálunk itt, helyben is. Ezért örülök nagyon, ha adományunkkal a sokszor önkéntes alapon végzett segítő tevékenységeket támogatni tudjuk.” nyilatkozta az adomány átadásakor Stephanie Claas.

 

 

Mialatt Heinz Bünnigmann a Német Vöröskereszt képviseletében a háború sújtotta Szíriában végzett aktuális segélyprogramokról nyújtott tájékoztatást, Dr. Khabat Kedir a jeziditák iraki állandó üldöztetéséről számolt be, akik – mint ahogy az IS fogságából kiszabadított nők és gyermekek – szintén gyógyszeres és pszichoszociális segítségben részesülnek. A Welthungerhilfe segélyszervezet képviseletében érkezett Antje Blohm beszámolója a Zimbabwéban zajló fejlesztési projektre terjedt ki: ennek keretén belül egy olyan applikáción dolgoznak, melynek segítségével a mezőgazdasági gépeket hatékonyabban lehet alkalmazni.


Herbert Klima a Harsewinkel Tafel szervezet képviselője felvázolta, hogy fogják az önkéntes segítők a CLAAS-tól kapott anyagi támogatással a régió közel 350 segítségre szorulójának életét jobbá tenni. Az Ökumenikus Szociális Jóléti Alap képviselői, Marlies Ibrügger és Matthias Mönig szintén helyben szeretnék a kapott összeget gyors és bürokráciamentes segítségre felhasználni.  Alexandra Beermann, a harsewinkeli St. Hildegard idősek otthonának képviselője konkrét projekt leírásával érkezett, új kerti padok létesítésére szeretnék a kapott összeget fordítani. Gütersloh körzet Fehér Gyűrű szervezetének nevében Ulrich Deppe és Kathrin Baumhus vehetettek át egy csekket. Az országosan aktív egyesület, melynek tagjai önkéntesek, különböző bűncselekmények áldozatait támogatják pszichológiai és anyagi segítséggel egyaránt. Mária Höschen beszámolója szerint a bajban lévők gyors és hatékony segítségét tűzte ki célul a Hardehauseni Országos Életviteli Tanácsadás szervezete a Paderborni főegyházmegyéből. Ez a segélynyújtó szervezet a küszöbön álló súlyos döntésekre vagy a családon belüli konfliktusokra vonatkozó tanácsadással foglalkozik.

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser
Forrás és kép: CLAAS

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek