XIII. Tóparti-Futóparti

XIII. Tóparti-Futóparti

Múlt szombaton, 2018. március 31-én rendezték meg a XIII. Tóparti-Futópartit a Velencei-tónál, amelyet az AXIÁL Kft. is támogat, ráadásul a főszervező is a kollegánk – a remek maratoni futásairól is ismert Pók János, székesfehérvári boltvezetőnk.


Janó már hosszú évek óta próbálja megmozgatni a sportszeretőket egy vidám hangulatú kocogásra, futásra a Velencei-tó körül, amelyet a vállalkozó szelleműek teljesíthetnek akár egyénileg, akár váltóban is.


A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy 2-3 nap alatt eléri a nevezettek száma a létszámlimitet, azaz az 1000 főt. A program zökkenőmentes lebonyolításában több kollegánk is segédkezett - kolleganőnk, Baranyiné Hutai Anikó pedig már másodjára vállalkozott a Velencei-tó körbefutására.

 


Anikó élménybeszámolója erről a napról: „Kora reggel még egy kicsit aggódtam az időjárás miatt, mivel a felkészülésem sem lett olyan, ahogyan terveztem, és az esetleges beígért szakadó esős futás sem tartozik a kedvenc sportágaim közé. A rajthoz közeledve viszont előbújt a nap is, és egyre több esély volt, hogy ezt megússzuk – azaz eső nélkül lefutjuk. 10 órakor elindultunk a 28 kilométer megtételére az agárdi szabadstrand területéről, és végig jó kedélyű, vidám hangulatú, beszélgetős, egymást bátorítós futásban volt részem.

Először fordult elő, hogy  ilyen hosszú táv alatt beszélgettem a futótársaimmal. A tempóm ugyan egy cseppet lassabb volt emiatt a tervezettnél, de hatalmas élmény volt így végigfutni, és egyszer csak azt vettem észre, hogy 3 óra futást követően már a célvonalban vagyok. Fantasztikus élmény volt!

Mivel csak a sport szeretete, az egészségtudatos életmód miatt futok, ezért az időeredményemmel is meg vagyok elégedve, picit jobbat szerettem volna, de majd április végén a balatonfüredi félmaratonon javítok rajta.” 

 

Forrás és kép: Baranyiné Hutai Anikó, marketingmenedzser

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek