Univerzális négytonnás: Manitou MLT 741-130 PS+

Univerzális négytonnás: Manitou MLT 741-130 PS+

2016-os megjelenése óta folyamatos népszerűségnek örvend a Manitou NewAg szériája a felhasználók körében. E széria ismert, kiváló tulajdonságai jellemzik az univerzális kategóriába tartozó MLT 741-130 PS+ gépet is.

Többféle hajtásrendszer és sebességváltó, a felhasználóbarát kijelzők és kezelőszervek, egyszerűbb és biztonságosabb fellépés a fülkébe, lényegesen jobb rálátás a munkaeszközre és a rakodógép környezetére, a kiváló hangszigetelés, és számtalan kényelmet és hatékonyságot növelő megoldás a legfőbb jellemzői.

Több újítás és szabadalom fűződik ezekhez a gépekhez, mint például az egyetlen darabból álló ívelt üveg a fülkén, amely felett a védőrács minden egyes lamellája különböző szögben áll, így biztosítva a tökéletes rálátást a munkaeszközre, annak bármely pozíciójában. A műszerfalon a kapcsolókat a gépkezelő egy egyszerű mozdulattal kiveheti és áthelyezheti a számára megfelelő helyre. Az ülés kartámaszába épített - azzal együtt mozgó - JSM joystick gondoskodik arról, hogy a gém és a munkaeszközök működtetése biztonságos és kényelmes legyen.

 

 

Az MLT 741-130 PS+ megjelenésével egy új választási lehetőség nyílt meg a Manitou vásárlók előtt a négy tonna feletti emelőkapacitású és hétméter emelési magasságú gépek között.

A rakodó erőforrása ebben a kategóriában már megszokott Deutz, 129 LE teljesítménnyel, a Stage V emissziós normának megfelelően. A gép haladásáról egy hidrodinamikus hajtás és 6/3-as powershift váltó gondoskodik – mint a korábban már széles körben elterjedt MLT 737-130 PS+ típusban -, amely alkalmas automatikus kapcsolásra is. A végsebesség is 40 km/h. Ez a hajtásrendszer a mezőgazdaságban megszokott nehéz terepen való anyagmozgatáshoz, mélyalmos trágya rakodásához a legmegfelelőbb megoldás, vallja a Manitou.

Ennek az univerzális gépnek a 150 liter/perc teljesítményű LSU rendszerű axiáldugattyús hidraulika szivattyúja egyszerre három művelet végzését is lehetővé teszi gyors gémmozgással, ami nagymértékben növeli a rakodás hatékonyságát.

A NewAg kezelőtér a már megszokott, magas komfortot nyújtja, alacsony, 72 dB(A) belső zajszinttel.

 

 

Több újítás is megjelenik ezen a gépen: jelenlét szenzor a JSM joystickon, ami a pilóta kezét érzékelve engedi működtetni a gép hidraulika funkcióit, ajtóvilágítás, erősített tükörszárak, automata rögzítőfék.

Korábban a hétmétereseknél ebben a kategóriában a Manitou csak a CVT váltós MLT 741-140 V+-t kínálta, ezzel azonban már powershift változat is rendelhető. Ez egy kedvezőbb lehetőség a beruházási döntéseknél, alacsonyabb árfekvése miatt. Természetesen a vásárlásnál nemcsak a matek számít, fontos kérdés, milyen célra vesszük a rakodót, mennyire intenzív a használata és nem utolsó sorban, milyen komfortot várunk el a munkavégzés során (pl. powershift vagy CVT váltó).

Ha leegyszerűsítjük a képletet az új MLT 741-130 PS+ az MLT 737 alapjaira épített (motor sebességváltó), de az MLT 741-140 V+ rakodási paramétereit és karakterisztikáját magánhordó típusa a Manitounak.

 

További információért keresse területileg illetékes munkatársainkat!

 

Forrás, kép: Sebesi István, termékmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek