Új év, új kedvezmények a Grégoire-Besson ekékre!

Új év, új kedvezmények a Grégoire-Besson ekékre!

A Grégoire-Besson, mint a talajmunkagépek speciálistája az AXIÁL Kft-vel közösen előrendelési akciót hirdet, melynek lényege, hogy a lehető legnagyobb kedvezményhez juttassák a gazdákat, akik már előre tudják, hogy új

Az előrendelési akció 2018. március 31-ig tart, a leadott megrendelésekre 20% előrendelési kedvezményt kapnak a listaárból a vásárlók.

A nagy múltú Grégoire-Besson cég több mint, 200 éves tapasztalatával a talajművelés specialistájává vált. A hosszú és alapos előkészítő munkának köszönhetően az egyik legdinamikusabban fejlődő talajművelő gépgyártó lett Nyugat-Európában.

 

PRIMA és R6

 

A szántás legfontosabb jellemzője a forgatás. Ez lehetővé teszi a talajrétegek cseréjét, a tarlómaradványok, trágya, és a gyomok aláforgatását, mellyel a kórokozók, kártevők, illetve gyomok élettevékenységét nagymértékben korlátozni lehet, így nagy jelentősége van a növényvédelem költségeinek csökkentésében. A szántással a talaj hatékonyan lazítható.

Az eke évezredek óta az ember első számú eszköze a földművelésben. Közismert, egyszerű, és világszerte elterjedt. Ennek ellenére, évek óta megfigyelhető tendencia a forgatás nélküli talajművelés térhódítása a takarékosság, üzemanyag és költségmegtakarítás jegyében, ugyanakkor vitathatatlan, hogy egyes kultúrák megkövetelik a szántást illetve összejátszhatnak a környezeti tényezők úgy, hogy egyszerűen nem marad más megoldás, szántani kell. 

 

R6 és R7

 

GB line PRIMA, kis-és közepes gazdaságoknak…

 

A GB Line Prima eke nagyszerűsége az egyszerűsége. Energetikailag a 80 – 120 Le-s erőgépekhez kínál ez a család megfelelő minőségű munkagépet. Ezek a kis kategóriás ekék ugyanazokkal a kopóelemekkel rendelkeznek, mint a nagyobbak mégis egy kisebb tömegű, ugyanakkor nagy szilárdságú konstrukció. Az eszköz 3-illetve 4 ekefejjel elérhető. Nyírócsavaros ekefej biztosítással, 30 – 35 – 40 cm-es fogásszélesség, mechanikus állítási lehetőséggel. A maximális traktor teljesítmény : 120 LE. Alapkivitelben teli kormánylemezzel és vegyes típusú előhántóval vannak szerelve az ekék. Opcióban a réselt kormánylemez rendelhető. A mélység állító kerék 600X9-es átbillenő.

 

R47 és RW8

 

RB6, RB7 közepes- és nagy gazdaságok gazdaságoknak…

 

Az RB7 eke a nagyobb teljesítményű traktorok függesztett ekéje 240 LE-ig, egy robosztus függesztő szerkezettel – erősített változattal opcióban - és erősített dupla fővázzal 150X150X10-es. A főváz egy paralelogramma szerkezeten keresztül kapcsolódik a függesztéshez, ezzel a megoldással egyszerűen és gyorsan beállítható az első ekefej fogása és a gerendely szöge. Az R67-es eke a közepes méretű erőgépek munkagépe 180 LE maximális traktor teljesítményig ajánljuk, erős függesztő szerkezete és 140X140X10-es főváza biztosítja a megfelelő tömeget. A főváz és a függesztő szerkezet közötti paralelogramma kapcsolatnak köszönhetően az első ekefej fogását gyorsan át tudjuk állítani a szántási követelményeknek, illetve a különböző erőgépek nyomtávjainak megfelelően. 

 

RW9 és SPHF9

 

SPMFB9, a féligfügesztett ekék királya…

 

A Grégiore-Besson szabadalma a fogasléces fordítómű ennél a típusnál elérhető ezt a speciális kialakítású fordítóművet két hidraulikus munkahenger működteti, így az átfordítás rángatás mentesen történik. Megállítható, visszafordítható, valamint a fordítással egy időben a kereket is kormányozzuk, így a manőverezést is tudjuk segíteni a fordítási művelettel. A vonórész kialakításának köszönhetően rendkívül szűk fordulókat tudunk venni, ez a speciális függesztő rész 110 fokos elfordulást tesz lehetővé. Teljesítmény és sokoldalúság jellemzi, 5 - 8 vasú kivitelben, 180 x 180 x 10 mm-es zártszelvényű váz, minden furatnál perselyezve. Vázmagasság 83 cm, Hidraulikus első ekefej fogásszélesség állítás. Nyírócsavaros ekefej biztosítás, 30 – 50 cm-es fogásszélesség. Maximum traktor teljesítmény : 390 LE. Nagy átmérőjű 1020 mm-es kerék. Az ekefejosztás a vázon 100-cm-es opcióban 114 cm-es elérhető, ami főleg a kukoricás területeken hasznos a szármaradványok megfelelő leforgatása érdekében.

  

RWB8 RWB9, a jövőnek tervezve… 

 

A Grégoire-Besson függesztett vario eke kínálata széles gyártási választékkel áll rendelkezésre. Az tervezésénél figyelembe vették a felhasználói javaslatokat, tapasztalatokat és igényeket is. A gép a jövőnek lettek tervezve pontos állítási lehetőséggel a sokoldalúság és megbízhatóság jellemzi.  Hidraulikus kontrol panel segítségével a traktor kabinból tudjuk szabályozni a főváz dőlésszögét, a mélységet, az első ekefej fogásszélességét, valamint a szállítási pozíció biztosítását. Az ACTIV+ csillapítás a középső függesztő karon optimális kapcsolatot biztosít a traktor és az eke között, valamint egyenletes és stabil átfordítást biztosít és növeli a vezetői kényelmet, a középső függesztő kar szállításkor is az ekén marad. Erősített, hegesztett vonópad szerkezettel van a gép szerelve, ráadásul duplakialakítással a függőleges részen, megnövekedett kopóelem élettartam. Szabadalmaztatott dupla szállító/mélység állító kerek egymástól elmozdulnak, ezáltal egyszerű az áthaladás az akadályokon és nagyon precízen állítható a mélység is. A szállítási – és munkahelyzet cseréje rendkívül gyorsan elvégezhető, stabil és kényelmes szállítás jellemzi a közúton is. Az eke 5-től 7 fejes kialakításban elérhető a főváz 160X160 mm és 180X180 mm-es kialakítású. A fordító tengely 130-150 mm-es átmérővel rendelhető.  Speciális erősített ekeszár kialakítással különösen nehéz körülményekre lett tervezve.  

 

Válasszon igényeinek megfelelően a fent bemutatott termékpalettából, részletekért és tanácsadásért forduljon az AXIÁL Kft. területileg illetékes kollégáihoz!

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek