Trimble mezőgazdasági GPS-eszközök

Trimble mezőgazdasági GPS-eszközök

Idén kezdtük meg a Trimble GPS-eszközök forgalmazását, rendkívül pozitív piaci fogadtatással. Korábbi partnereink közül sokan döntöttek a megvásárlásuk mellett, és már Trimble-t használó gazdálkodók is szép számmal tiszteltek meg minket bizalmukkal.

A Trimble a globális mezőgazdasági GPS-piac egyik meghatározó szereplője, az utólagos GPS-eszközök piacvezető gyártója. A mezőgazdaság mellett számos más területen is – geodézia, építőipar, szállítmányozás, elektromos hálózatok, stb. – tevékenykedik; a világ 150 országában értékesíti termékeit, szolgáltatásait. Olyan technikai innovációk fűződnek a nevéhez, mint a kereskedelmi forgalomban elérhető első GPS 1984-ből, az első kétfrekvenciás GPS-vevő földmérőknek 1988-ból, a világ első mezőgazdasági sorvezetője 1993-ból, vagy ez első centiméteres pontosságra képes RTK GPS vevő ugyanabból az évből!

Mára elmondható, hogy a Trimble eszközökkel a szántóföldi növénytermesztés minden lépésére tudunk GPS-es vezérlést kínálni. Az eszközökre akár ötéves garanciát vállal a gyártó – ami egyedülálló, és hosszú távú biztonságot nyújt a felhasználóknak.

 

 

Az erőgépek kormányzását illetően az egyszerű elektromos EZ-Pilottól, a fejlettebb Autopilot Motordrive-on keresztül, a komplett hidraulikus megoldásig terjed kínálatunk. Sőt megoldott a gyári kormányautomatika-előkészítésű gépek vezérlése is. A kormányautomatika terén is számos innovatív megoldást vonultat fel a gyártó. Ilyen az egyedi kialakítású, megbízható működésű kormányszög jeladó, a vonalra állást gyorsító OnSwath és az automatikus táblavégi megfordulás – NextSwath – funkció.

A munkagép kormányzás passzív és aktív változatban lejtős területeken is segíti a munkagépek pontos iránytartását. Megoldást kínálunk az input anyagok helyspecifikus, táblán belül változó mennyiségű alkalmazásához is, a legkülönbözőbb munkagép gyártmányok, illetve típusok vezérlésével, legyen szó tápanyag, növényvédő szer vagy vetőmag kijuttatásáról, ISOBUS-os, vagy anélkül munkagépről, erőgépről.

Trimble TrueGuide – az intelligens passzív munkagép-kormányzás. Az erőgép, ha kell, letér saját nyomvonaláról annak érdekében, hogy a munkagép a megfelelő nyomon maradjon.

 

 

A Trimble-rendszerek elterjedtségét jól jelzi, hogy számos erőgépgyártó kínálja gépét Trimble-kompatibilis vezérléssel (pl. Berthoud, Sulky, stb – Trimble kommunikációs protokoll), vagy gyártja Trimble Ready felszereltséggel (pl. Agrifac, Berthoud). Előbbi esetben a szakaszvezérlés, illetve dózisszabályozás, utóbbi esetben a hidraulikus kormányautomatika építhető ki lényegesen egyszerűbben, olcsóbban. Vannak olyan erőgép-gyártók, amelyek gyári GPS-rendszereit részben, vagy egészben szintén a Trimble szállítja be – például a Fendt Varioguide kormányautomatika is rendelhető ilyen GPS-vevővel.

A GPS-vevők innovatív megoldása az xFill technológia. Alapja egy műholdas korrekciós jel, amely fizetős szolgáltatásként az egészen északi régiók kivételével az egész világon elérhető. Valamennyi RTK korrekcióval dolgozó Trimble-felhasználó ingyenesen kapja – az RTK-jel kiesése esetén a GPS-vevő automatikusan átvált erre, és alkalmanként legfeljebb 20 percig képes a jel elvesztése nélkül folyamatosan dolgozni. Ennek köszönhetően nincs szükség két SIM kártyás modemekre, eggyel is stabilan működnek.

Az Android operációs rendszert futtató monitorjaink (GFX 750, TMX 2050) esetén a távoli diagnosztika is megoldott, gyorsabb segítséget biztosítva a felhasználónak.

Hosszasan lehetne sorolni azokat a megoldásokat, amelyek hozzájárulnak a Trimble mezőgazdasági GPS-eszközök kiemelkedő teljesítményéhez. Mindezekről bővebb információt weboldalunkon talál, illetve kérdés esetén területi képviselő kollégáink állnak rendelkezésére. Bármilyen GPS-es műszaki, illetve szerviz kérdés esetén továbbra is az ország 19 pontján megtalálja kollégáinkat.

 

Kép: Trimble

Forrás: AXIÁL Híradó 2018. július 15. oldal

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek