Trimble berendezések segítik az oktatást Makón (+videó)

Trimble berendezések segítik az oktatást Makón (+videó)

A makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium a nemzetközi Agriteach-projekt részeként Trimble berendezéseket vásárolt, melyek segítségével számos mezőgazdasági munkafolyamatot modellezhetnek a diákok tantermi és gyakorlati körülmények között is.

Egy nemzetközi projektnek köszönhetően modern oktatási eszközökkel gyarapodott a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium. Horváth Zoltán igazgató elmondta: az úgynevezett Agriteach-projekt részeként olyan szimulátorokat vásároltak, melyekkel számos mezőgazdasági erőgépes munkafolyamatot modellezhetnek. Horváth Zoltán arról is szólt, hogy a macedón, cseh és skót partnerekkel közös projektnek az a legfontosabb eleme, hogy a mezőgazdasági oktatásban dolgozó tanárokat tovább képezzék. Miután a pedagógusok megismerték ezeket a módszereket, továbbadhatják a diákoknak. – írta a radio7.hu.

 

A képen Fehér Róbert Gábor, az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportjának egyik szervizmérnöke - kép: radio7.hu

 

Az AXIÁL Kft.-től vásárolt eszközök között van egy erőgépbe szerelhető robotkormányzás, egy robotkormány-előkészítés kombájnba és egy szimulátor is. Az eszközök működéséről a precíziós gazdálkodási csoport tagjai tartottak előadást az iskolában.

Az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodással foglalkozó területi képviselője, Kocsmárik János a Makói Városi Televíziónak elmondta, hogyan segítik a munkát ezek a készülékek: „A precíziós gazdálkodási eszközök egyrészt a gépkezelő munkáját segítik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ezek a rendszerek beépítésre kerülnek az erőgépbe vagy kombájnba és a mögé kötött munkagépet is képesek vezérelni. Ezáltal sokkal pontosabb, precízebb lesz a munka, valamint megtakarítást eredményeznek azáltal, hogy nem szórnak feleslegesen, nem lesz kihagyott vagy átfedett terület.

 

A képen Kocsmárik János, az AXIÁL Kft. területi képviselője és Horváth Zoltán, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium igazgatója

 

A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium diákjai talán már a március 23-án, az Aradi utca 130. szám alatt megrendezésre kerülő Borona pikniken is be tudják mutatni a tanultakat vagy az új eszközöket. A Borona piknik fő célja, hogy az iskola végzős tanulói megmutathassák a tudásukat a szüleik, a vállalkozók és a nagyközönség előtt, ugyanakkor számos egyéb kiegészítő programmal is készülnek az érdeklődők számára.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép, videó: radio7.hu, Makói Városi Televízió

 

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek