Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatására kiírt pályázat jelent meg a napokban

Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatására kiírt pályázat jelent meg a napokban

Néhány napja megjelent a VP2-4.1.7.-21-es kódszámú Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatására kiírt pályázat, melynek célja a mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítása.

 

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 Mrd Ft a következő fókuszterületi megosztás szerint:

  • 2A: Valamennyi mezőgazdasági üzem gazdasági teljesítményének javítása, valamint a mezőgazdasági üzemek szerkezetátalakításának és korszerűsítésének a megkönnyítése, mindenekelőtt a piaci jelenlét, a piacorientáltság, és a mezőgazdasági tevékenységek diverzifikálásának fokozása céljából. Keretösszege: 36 Mrd Ft
  • 2B: A megfelelően képzett mezőgazdasági termelők mezőgazdasági ágazatba való belépésének megkönnyítése és ezen belül is különösen a generációs megújulás elősegítése. Keretösszege: 10 Mrd Ft
  • 5B: A mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozó iparág általi energiafelhasználás hatékonyságának fokozása. Keretösszege: 4 Mrd Ft

A támogatott projektek várható száma 100-150 db.

 

A kép illusztráció, az AXIÁL Híradó 2020. decemberi számában jelent meg, készítette: Babják Tamás.

3.1. A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek

3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek

A) célterület: Terménytisztítók és terményszárítók létesítése, terményszárítók, terménytisztítók, és terménytárolók technológiai korszerűsítése, továbbá a kapcsolódó eszközök, technológiák létesítése, beszerzése és technológiai felújítása.

B) célterület: Terménytárolók, terménytisztítók és terményszárítók energiahatékonyságának javítása, megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.

 

Elvárások, egyéb részletek a teljes pályázati dokumentációban, mely ITT található. A kiírás értelmében rakodógépek, targoncák beszerzése is támogatható, az igényeknek megfelelően többféle modellel állunk minden kedves érdeklődő részére! Keressék munkatársainkat bizalommal!

 

A kép illusztráció.

Forrás: palyazat.gov.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek