Stresszkezelés a mezőgazdaságban konferencia

Stresszkezelés a mezőgazdaságban konferencia

A 2024. február 15-én Debrecenben megrendezésre kerülő konferenciát az AXIÁL Kft. is támogatja. A helyszínen Barabás Zsolt (HORSCH) Talajkímélő és takarékos min-till technológiák címmel fog előadást tartani.

A Magro.hu és a Debreceni Egyetem „Stresszkezelés a mezőgazdaságban, NÖVÉNY-ÁLLAT-GAZDA Konferencia és Kiállítás” címen konferenciát szervez a növényeket és állatokat érő negatív hatások enyhítéséről és kiküszöböléséről. A konferencia 2024. február 15-én lesz Debrecenben, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. 3 szekcióban (Növényes, Állatos, Gazda szekciókban) gyakorlatias előadások keretében mutatják be azokat a legmodernebb technológiákat, amikkel a növényeket és állatállományokat ért stresszek kezelhetők.

Az elmúlt 2 év sok gazdálkodónak lett veszteséges vagy alig nyereséges, jobbára külső körülmények, stresszek miatt. Jó hír, hogy ezeknek a negatív hatásait lehet tompítani vagy akár teljesen kiküszöbölni. Kis és nagy cégek neves előadói, és szakmai kiállítók várják a lehetőséget, hogy átadják a résztvevőknek a legfontosabb és legfrissebb, gyakorlatban alkalmazható szakmai tudást.

 

 

Nagy örömünkre az előadók között szerepel Barabás Zsolt (HORSCH), aki a Talajkímélő és takarékos min-till technológiák címmel fog előadást tartani. Zsolt 2002 óta tevékenykedik a mezőgazdasági gépértékesítés területén. Már több mint 7 éve a bajorországi HORSCH Maschinen GmbH. mezőgazdasági munkagépgyártó vállalat kelet-magyarországi értékesítési támogatását végzi. A cég a forgatás nélküli talajművelési technológiákra fejleszt elsősorban munkagépeket. Emellett fókuszál a vetéstechnikai és növényvédelemi eszközökre is. Előadásában bemutatja a sekély, vízmegőrző talajművelési lehetőségeket illetve kitér a talajfelszín fedettség fontosságára.

Az eseményen annyi nélkülözhetetlen információhoz juthatnak a résztvevők, amennyit egyébként csak több szakkönyv elolvasásával, vagy több hetes továbbképzéseken lehetne megszerezni. Mindezt egyetlen intenzív szakmai nap alatt, ahol 35 szakmai előadást hallhatnak a résztvevők. A kincset érő szakmai tudás mellett ez a nap remek alkalom a beszélgetésre, kapcsolatépítésre, és a nap végén értékes ajándékokat sorsolnak ki:

  • Az AXIÁL Kft. egy, a pihenést és kikapcsolódást segítő, Xiaomi termékeket is tartalmazó prémium csomagot ajánlott fel. A csomag tartalma: XIAOMI Haylou X1 NEO bluetooth fülhallgató, Xiaomi 10000 mAh Redmi Power Bank, AXIÁL baseball sapka, nyakpánt és toll.
  • A HORSCH Gmbh egy 24 órán keresztül hidegen és 18 órán keresztül melegen tartó rozsdamentes acél kulacsot ajánl fel a játékra.

Nem mellesleg a rendezvény a NAK által akkreditált, szaktanácsadók 4-2-2 pontot kapnak a rendezvényen és a szekciókban való részvételért.

Sokan elbizonytalanodtak az elmúlt években azok közül, akik a magyar mezőgazdaságban dolgoznak. Volt itt „történelmi” aszály után katasztrofális termés, tervezhetetlen áringadozás, takarmányproblémák, háború miatti kínálati nyomás, pocokinvázió és még sok minden más is, ami ronthatta a hatékonyságot. Ezekben a vészterhes időkben igazi kihívás talpon maradni, pláne eredményesen gazdálkodni. Nyilvánvaló, hogy változtatni kell, de nem mindegy, mit és hogyan. Ebben segít ez a szakmai nap.

 

További információkért, részletes programért keresse fel a konferencia weboldalát: https://www.magro.hu/konferencia/

 

Forrás, kép: Magro.hu

Elérhető

Kapcsolódó cikkek