SkillsPoland 2021 - Nemzeti válogató

SkillsPoland 2021 - Nemzeti válogató

2021. november 25-26-án Lengyelországban, Gdansk városában 9 versenyszámban rendezték meg a WorldSkills Shanghai 2022 verseny lengyel nemzeti válogatóját. Az eseményre a WorldSkills Hungary csapat is meghívást kapott.


Magyarországról négy versenyszámban volt lehetőség vendégversenyzőt és szakértőt delegálni: Épületasztalos, Bútorasztalos, Víz-, gáz- és fűtésszerelő és Nehézgép-szerelő szakmában. Ez utóbbiban a WorldSkills Shanghai 2022 verseny leendő versenyzője, Hambalgó Ferenc Ádám, valamint a WorldSkills Kazan 2019 és a EuroSkills Graz 2021 versenyek magyar versenyzője, Apagyi Bence vett részt. A versenyzés célja az éles gyakorlás, tapasztalatszerzés, tapasztalatcsere volt nemzetközi környezetben.
 


A kétnapos versenyen Komatsu és John Deere gépeken kellett hidraulikus, elektronikus, kormányzással, fékrendszerrel, Diesel-motorral, hajtásrendszerrel kapcsolatos problémákat, beállításokat, nullrevíziós feladatokat elvégezni, a helyszínen rendelkezésre álló diagnosztikai eszközök, szerszámok és dokumentáció segítségével, kizárólag angol nyelven való kommunikációval.

A verseny hivatalos győztese a EuroSkills Graz 2021 versenyen már szerencsét próbált Marek Wiacek lett, így kvalifikációt kapott a WorldSkills Shanghai 2022 versenyre, ahol Hambalgó Ferenc Ádám egyik ellenfele lesz.
 


A verseny totális győztese (Marek Wiacek-et is megelőzve), összesen 1 pontot veszítve, Apagyi Bence lett, akinek ezúton is gratulálunk a nagyszerű teljesítményéhez!
 


Apagyi Bence mellett Hambalgó Ferenc Ádám is nagyon szép pontszámot ért el, sok tapasztalatot szerzett a jövőre nézve, így koncentráltabban tudunk készülni a 2022. évi világbajnokságra.

A fiatalok nagyon jól érezték magukat, miközben elfáradtak a munkás napok során.

Köszönjük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a WorldSkills Hungary szervezetnek, a MEGFOSZ-nak és az Axiál Kft-nek a nagyszerű lehetőséget!

Karagity István, szervizmérnök, WorldSkills Hungary Nehézgép-szerelő szakértő

 

Forrás: MEGFOSZ

Elérhető

Kapcsolódó cikkek