Sikeres volt a kiállítás (+videó)

Sikeres volt a kiállítás (+videó)

Kertészeti eszközöktől a több száz lóerős gépekig mindent megtalálhattak az AXIÁL kínálatában azok a gazdák, akik kíváncsiak voltak az AgrárgépShow idei újdonságaira. A hagyományokhoz híven ezúttal is egy teljes pavilont megtöltött a cég.

Az Új Mezőgazdasági Magazin Umenhoffer Péterrel, az AXIÁL Kft. marketingigazgatójával készített interjút.

Umenhoffer Péter: 5000 négyzetméterre hoztunk el közel 90 gépet az idelátogató partnereknek és kíváncsiskodóknak, az agrárium szerelmeseinek. Rengeteg olyan géppel készültünk, amivel meg tudjuk azt mutatni, hogy az agrárium, milyen irányba megy, milyen innovációkat tud hozni a mindennapokba. Tényleg az egyszerűbb munkaeszközöktől a legkorszerűbb robotkormányzással rendelkező precíziós gépekig igyekeztünk mindent elhozni és bemutatni.

 

 

Számos újdonságot megismerhettek az érdeklődők, többek között azokat a gépeket, melyekkel rangos elismerést nyert a vállalat a termékdíjpályázaton.

UP: Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kaptunk a CLAAS TUCANO kombájnunkra, amely már egy Tier 5-ös motorral rendelkezik és egy teljesen új kezelőfelületet, egy teljesen új kezelhetőséget kapott. A hevederes járószerkezettel rendelkező 900-as Fendt szériánkat különdíjjal jutalmazták. A Horsch Leeb technológiával ellátott permetezőgépért szintén különdíjat kaptunk, amely egy ún. Boom Controllal rendelkezik, folyamatosan a talajkontúrt követi a kerettel és nagyon figyel arra, hogy ne csapódjon bele a földbe, illetve a kultúra és a keret közötti távolságot folyamatosan pneumatikus szelepekkel megtartsa. Nem utolsó sorban pedig a Berthoud Vantage permetezőért is sikerült különdíjat kapnunk. Ez köszönhető a kollégák kiváló pályázatíró munkájának, illetve a kiváló gépeknek, amit a gyártók a rendelkezésünkre tudnak bocsátani.

 

 

Nagyon sokan érdeklődtek a fejőrobotok iránt, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a gazdák életét. Az AXIÁL december óta forgalmazza a Nyugat-Magyarországon, valamint Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben a DeLaval termékeit.

UP: Ma amikor arról beszélünk Magyarországon, hogy munkaerőhiány van, ma amikor arról beszélünk, hogy nagyon nehezen találunk embert - ami az állattartásban, az állattenyésztésben, a tejelő szarvasmarhatartásban nagyon nagy probléma - akkor ez DeLaval fejőrobot megoldást jelenthet. Ha a napi háromszori fejésre gondolunk, akkor elmondhatjuk ennek a gépnek nincs akkora emberigénye. Ezekkel az eszközökkel kontrollálni tudják az állatokat, ezekkel az eszközökkel az emberek munkáját le tudják csökkenteni, gondolok itt az ünnepnapokra, illetve a tejnek a minőségét ezek a gépek már a fejés pillanatában ellenőrizni tudják. Ezek olyan eszközök, melyek megkönnyítik az emberek munkáját és fel is gyorsítják, ráadásul az állatok életét is kényelmesebbé teszik. Ezek olyan eszközök, melyek az állatoknak és a gazdáknak is az előnyére válhatnak.

 

 

A gépek mellett látványos showműsorral is készült az AXIÁL. A cél ugyanis azt volt, hogy az újdonságok mellett élményt is nyújtsanak a látogatóknak. Az AgrárgépShown arra is volt lehetősége, hogy a gazdák rögtön választ kapjanak a felmerülő kérdésekre.

UP: Több mint száz kollégám dolgozik itt most az AgrárgépShown, területileg illetékes kollégák, ügyfélkapcsolati vezetők, termékmenedzserek, bárkit kiemelhetnék. Szóval igyekeztünk a kollégákkal mindenkinek a kérdésére a választ megadni és úgy gondolom, hogy sikerült is és elmondhatom, hogy már gépet is adtunk el a vásár alatt és nem is egyet úgy, hogy sikeresnek ítélem az idei kiállítást.

 

Kép: Kaszás Gergely / AXIÁL Kft.

Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin / Youtube

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek