S10 terminál tanúsítvány

S10 terminál tanúsítvány

A munkaeszközöknek, termináloknak, farmmenedzsment szoftvereknek és a traktornak tudniuk kell kommunikálni egymással. Sajnos a gyakorlatban az információcsere nem mindig működik tökéletesen. Mit lehet itt tenni?

Természetesen megfelelő eszközt kell választani! A választásban segít az AEF – Agricultural Industrie Electronics Foundation, azaz Mezőgazdasági Elektronikai Alapítvány. Ez az agrárszektor körülbelül 220 vállalkozását tömörítő egyesület, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az adatátvitel terén nagyobb transzparenciát biztosítson az egyes gyártóknak és termékeiknek. Nemrég a CLAAS S10 terminál a GPS kormányzási rendszerrel megfelelt az AEF vizsgálati követelményeinek, és a 3.30.9 szoftverrel öt kiegészítő ISOBUS funkcióval megkapta a tanúsítványt. Az AEF tanúsítvánnyal rendelkező gépek és eszközök egészen biztosan gond nélkül tudnak kommunikálni egymással.

 

Az S10 terminál AEF tanúsítványa

 

Mindent egy kézből

A CLAAS S10 egy olyan központi terminál, ami képes vezérelni és felügyelni a fontos traktor és munkagép funkciókat. A kormányzási rendszer és a kamerák kezelésén kívül az S10 terminál az ISOBUS munkaeszközök vezérlésére is alkalmas (Univerzális Terminál). Ezen kívül az S10 tudja kezelni a „Szakaszolás Vezérlés“ (Section Control) és „Feladatkezelés“ (Task Management) ISOBUS funkciókat, így az összes ISOBUS funkció egy terminállal vezérelhető.

 

Section Control

A „Szakaszolás Vezérlés" funkcióval elkerülhetők a nem kívánt átfedések az automatikus szakasz-kikapcsolásnak köszönhetően, függetlenül attól, hogy egy permetezőgépről, műtrágyaszóróról vagy vetőgépről van szó. A táblavégi fordulón és a táblán található, egyenetlen alakú szakaszokon történő munkavégzéshez különböző beállítási lehetőségek érhetők el.

 

Az S10 terminál megkönnyíti a munkavégzést

 

Task Management

Különösen jól jöhet a bérvállalkozók és nagyobb gazdaságok számára az S10-es terminál ISOBUS „Feladatkezelése” (Task Management). Ehhez a CLAAS a TC Basic és TC Geo opciókat kínálja.

Az irodai számítógépen lévő Task Management programmal részletes feladat kiírások hozhatók létre és vihetők át az erőgépre az egyes táblákon történő munkavégzéshez. Amennyiben szükséges, a gépkezelő bármikor módosíthatja és optimalizálhatja a kiírt feladatokat az S10 terminálban.

Mindezeken felül, a Task Management TC Geo lehetővé teszi a legfontosabb adatok, például az alkalmazott műtrágya vagy növényvédő szerek mennyiségének felvételét. Ezek az adatok átvihetők a traktorról az irodai gépre és alapjául szolgálhatnak a jövőbeli feladatoknak. Így a hígtrágya vagy a növényvédő szerek kijuttatása a következő alkalommal már hozamfüggően történik, ami költségmegtakarítást jelent, és a környezetet is kevésbé terheli.

 

Szöveg: Vas Magdolna marketingmenedzser

Képek: CLAAS

 

Kapcsolódó cikk:

 

Mérnökverseny a CLAAS Hungária Kft-nél − Unitech 2019

 

A CLAAS Hungária Kft. már majdnem egy évtizede ad otthont a Unitech versenynek. Idén először nem gép építése volt a feladat, hanem stratégiai gyártási szimuláció invitálta a hallgatókat a jövő gyárának vezetési kihívásainak leküzdésére. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek