Rólunk mondták 2. rész

Rólunk mondták 2. rész

Nyár elején az ország különböző pontjairól érkeztek központi telephelyünkre partnereink, hogy részt vegyenek egy CLAAS LEXION gépkezelői kurzuson. Az alkalomból az eredeti és utángyártott alkatrészekről beszélgettünk velük.

Név: Bartos János, családi gazdálkodó / Tótkomlós

Cég mérete: 800 hektár terület, 200 hektár bérmunka

AXIÁL géppark: CLAAS LEXION 770 kombájn, CLAAS LEXION 650 kombájn, 2 db Fendt 930 traktor, 2 db Fendt 716 traktor, 2 db Fendt 310 traktor, 1 db Berthoud Boxer permetező, Manitou 635 teleszkópos rakodógép, Manitou 1340 L építőipari gép

 

18 éve vettük az első kombájnt, egy 106-os DOMINATOR-t, ezt követte a 108-as, majd a MEGA 360, végül most a LEXION-ok vannak soron. A márkával meg vagyunk elégedve, eddig minden gép bevált. A hibák, amelyek előfordultak, kezelői hibák, kopóalkatrészekből adódtak.

Tervben van a SCORPION rakodógép valamint a XERION nagy traktor megismerése is.

Kombájnok esetében most váltottunk a rotoros verzióra. Családi gazdaság vagyunk, magunknak szeretnénk a teendőket minél kevesebb munkával minél hamarabb elvégezni.

Összességében az alkatrész- és szervizellátással is meg vagyunk elégedve. Érezzük, hogy folyamatosan próbálják az ügyfelek igényeit minél jobban kiszolgálni – mi eddig Békéscsabához tartoztunk, de most átkerülünk Orosházához. Érthető, hiszen közelebb van.

Az alkatrészbeszerzés gyorsaságára sem lehet panasz - ami nincs Orosházán, az van Baján. Ha véletlen ott sincs, akkor is pár napon belül beszerzik a kollegák.

Csak a szervizhálózat által javasolt termékekkel dolgozunk, az AXIÁL-tól vásároljuk meg, és jellemzően csak gyári alkatrészeket szerzünk be. Állandó minőségi színvonalt képvisel a márka, éppen ezért utángyártott alkatrésszel nem foglalkozunk.

A szervizháttérrel is elégedettek vagyunk, az átalánydíjas szerződést eddig mindig megkötöttük, és ezután is megtesszük.

 


 

Név: Tóth István, a Palotási Mezőgazdasági Zrt. műszaki vezetője / Besenyszög-Palotás

Cég mérete: 2100 hektár terület, 800 fős tejelő tehenészet és szaporulata

AXIÁL-géppark: 2 db CLAAS LEXION 750 hibrid kombájn (korábban 3 db CLAAS LEXION 540 kombájn); 2 db Landini Landpower 165 traktor, Supertino bálabontó, Manitou rakodógépek sora: 730, 735, 845 típus van jelenleg, hígtrágyaszállító kocsik, Gehl rakodógép

 

 

Az AXIÁL Kft.-vel folyamatos, szoros és nagyon jó kapcsolatot ápolunk. A legnagyobb gépek korábban a LEXION 540-es kombájnok voltak, amelyekkel 11 évig dolgoztunk, és ez idő alatt maximálisan meg voltunk elégedve vele. Köszönhetően ez többek között az átalánydíjas szerződéseknek, az AXIÁL szinte állandó rendelkezésre állásának, valamint annak, hogy nem hagytuk, hogy a gépek „leessenek a lábukról”. A szezont mindig felkészülten, átnézett eszközökkel kezdtük meg, meggyőződésünk, hogy az álló gépnél drágább nincs! Az üzembiztonság egyértelműen fontosabb, mint a takarékosság. Ennek jegyében jellemzően inkább eredeti, gyári alkatrészeket rendelünk, amikor szükséges. Szűrők, olaj esetében, szervizanyagban csak az ORIGINAL alkatrészek jöhetnek szóba. Utángyártott alkatrészek csak akkor kerülhetnek beépítésre, ha azok nem frekventált helyen lévő kopóalkatrészek, könnyedén cserélhetők, nem igényelnek sok időt. Ilyen például a szecskázókés-garnitúra.

Üzembiztonságot maximálisan befolyásoló, illetve hosszabb távú üzemképtelenséget jelentő meghibásodásoknál értelemszerűen gyári alkatrészt használunk, valamint ott, ahol az élettartamot jelentősen befolyásolja.

 

IDE kattintva további információt tudhat meg a CLAAS alkatrészekről!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingmenedzser

Kép: Fekete Gábor, marketingmenedzser

 

 

 

Rólunk mondták 1. rész

 

Nemrég a bajai központban CLAAS LEXION gépkezelői kurzust tartottunk azon Partnereinknek, akik idén egy (vagy több) hibrid CLAAS LEXION kombájn boldog tulajdonosai lettek. Kihasználtuk az alkalmat, hogy beszélgessünk velük. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek