Rólunk mondták 1. rész

Rólunk mondták 1. rész

Nemrég a bajai központban CLAAS LEXION gépkezelői kurzust tartottunk azon Partnereinknek, akik idén egy (vagy több) hibrid CLAAS LEXION kombájn boldog tulajdonosai lettek. Kihasználtuk az alkalmat, hogy beszélgessünk velük.

Az ország különböző pontjáról érkeztek. egy dolog viszont azonnal kitűnt a beszélgetésből: igazi, elégedett CLAAS rajongók! Az ő gondolataikat tolmácsoljuk most: a márkáról, a vevőszolgálatról, a gépekről, az alkatrészekről.

 

Lakner András Koroncóról érkezett, a K.T.K. Kft.-nél dolgozik.

A cég mérete: 1100 hektár földterület, valamint a bérmunkákkal összesen kb 2500 hektárt művelnek.

AXIÁL géppark: 3 db CLAAS kombájn – a kezdetektől, 6 méteres Horsch Pronto vetőgép, 3 db Manitou teleszkópos rakodógép, 1 db 100 lóerős Landini a gyümölcsösbe

 

A márkahűség megvan – ha egyszer beválik a gép, nem szeretünk váltani

Nagyon jó példa erre a CLAAS kombájnok sora: A 90-es években vettük az elsőt, a mostani már a 8. a gazdaságban. LEXION 540, 650, 750 típus van jelenleg.

 

A márka is abszolút nagyon jó, illetve a szerviz, ami erősíti ezt a hűséget.

Megbízható a gép, de ha mégis felmerül valamilyen probléma, akkor azonnal jönnek az axiálosok, nem hagynak cserben, akármikor tudjuk keresni őket. Ez nagyon sokat számít.

Szezon után átvizsgáljuk a szervizszerelővel együtt a gépet, és amit ki kell rajta cserélni – kopóalkatrészek, stb, összeírjuk, megrendeljük, jellemzően előrendelési akció keretén belül. Ezeket kora tavasszal kihozzák, és beszerelik.

 

Felkészülünk a szezonra, megpróbáljuk kiküszöbölni az esetleges meghibásodásokat. Persze, mindig akad egy ékszíj, ami elszakad.

Az alkatrész-utánpótlás is megfelelő: Az alkatrészes kollegákkal ismerjük egymást, jóban vagyunk, telefonon bediktáljuk, mire van szükségünk, és ha nincs Csornán, másnapra ott van Bajáról. Közel vagyunk a csornai telephelyhez, így könnyedén el tudunk menni érte.

 

Nem volt olyan még, hogy napokig várnunk kelljen az alkatrészre, és ezért állni kelljen.

Az alkatrészekről is határozott véleményünk van: Utángyártott alkatrészeket nem vettünk soha, nem is akarunk. Csak CLAAS ORIGINAL-t. Nagyon meg vagyunk elégedve ezzel. Az utángyártott alkatrésszel nem szabad „játszani” – például egy ilyen csapágynál hamarabb előfordul, hogy 2 nap után kimegy, beáll, leég a kombájn. Fontos az elővigyázatosság és biztonságérzet!

Ár-érték arányban jobban megéri a gyári alkatrészt megvásárolni! Állandó, jó minőségű terméket kaptunk mindig a CLAAS-tól!


 

Czakó Attila a somogycsicsói Csurgói "Zrínyi" Zrt.-nél erőgép vezető.

A cég mérete: 28.000 hízó, ezek ellátására takarmány előállítása kukorica, árpa, tritikálé, búza termesztés

AXIÁL géppark: CLAAS LEXION 770 MTS kombájn, LEXION 600 kombájn, Horsch Leeb 8 GS permetező, Horsch 12 soros vetőgép

 

2007-ben alapították a céget, ebben az évben vásároltunk egy CLAAS LEXION 600-as kombájnt. Mostanra megérett az idő egy újabb arató-cséplőgép beszerzésére – mivel kellett a plusz erő, és tökéletes szemtisztaságot kell produkálnunk, a CLAAS LEXION 770-es kombájnra esett a választásunk. A korábbi gépünkről meggyőző volt a véleményünk, az új eszköz rendelésekor kikérték a véleményemet, milyen tapasztalataim voltak, és milyen opciós javaslataim vannak. Fontos, hogy a későbbiekben tovább tudjuk fejleszteni a gépet. Jelentősen befolyásolt a korábbi pozitív hozzáállás, amelyet az alkatrészes- és szervizes kollegáktól kaptunk. Az alkatrészellátás teljesen tökéletes. Az előrendelési akció keretében már év elején gondolunk az egész szezonra, a kollegák segítőkészek, segítenek összeállítani, mire lehet szükségünk.

 

Minden passzol, minden tökéletes!

Igyekszünk előrelátóak lenni, és a nagyobb munkákat még szezon előtt elvégezni, ekkor van idő mindenre, és nem érezzük az idő nyomását. Kisebb alkatrészek Zalaegerszegen vagy Baján mindig vannak, így legrosszabb esetben is másnap reggelre meg van oldva a probléma. Rugalmas nagyon a cég!

Nemcsak a gépvásárlásra fordítunk figyelmet, hanem az alkatrészek minőségére is! Szinte mindig eredeti alkatrészeket vásárolunk. Volt példa rá, hogy utángyártottat választottunk – „vészhelyzet” volt, csak ezt lehetett elérni hirtelen, viszont a pihenőidőszakban, télen cseréljük is őket: a tapasztalataink nem jók ezekkel. Beépítéskor nem jók a méretek, nem tudjuk beépíteni, barkácsolni kell az alkatrészeket. Az anyagminősége nem megfelelő, gyorsan elkopik – a gyárihoz képest negyed/ harmad annyi idő alatt.

 

Árban valószínű jobban jövünk ki, ha rögtön gyári alkatrészt vásárolunk, mint ha ugyanannyi idő alatt megvennénk az akár 3-4 garnitúra utángyártottat.

A gyári alkatrészekkel csak annyi a dolgunk, hogy kicsomagoljuk és beépítjük. Szemmel láthatóan sokkal jobb minden, passzol – így kevesebb idő is szükséges a cserére.

Az a legfontosabb, hogy a gép menjen, működjön, üzembiztosan! Ha ehhez az kell, hogy a gyári alkatrészt vásároljuk meg, akkor nem kérdés, hogy az ORIGINAL-t választjuk.

 

 

Szöveg: Baraniyné Hutai Anikó, marketing menedzser

Fotó: CLAAS / Major Vilmos, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek