Robotour – Landini Rex 4 Roboshift

Robotour – Landini Rex 4 Roboshift

Tíz találkozó a RoboShift, az Argo Tractors által a Landini REX4-hez tervezett és épített innovatív sebességváltó tulajdonságainak és jellemzőinek bemutatására és népszerűsítésére.

Összefoglalva ez a küldetése a RoboTournak, egy szőlészeti gyakorlati rendezvénysorozatnak, amely május, június és július között zajlott a fabbricói Agriturismo Vitae-ban, néhány lépésre a Emilia-Romagna régióban található történelmi traktor gyártó központjától, amely esemény több mint 500 ügyfelet és potenciális vásárlót vonzott tesztelésre a szőlősorok közé.
 


 

A Landini Rex4 Roboshift egy teljesen robotizált sebesség- és fokozatváltással kiegészített HML sebességváltó, elektrohidraulikus irányváltóval. A Roboshift hajtómű összesen 48 előremeneti és 16 hátrameneti fokozatot kínál mászófokozattal, valamint olyan további kényelmi funkciókkal kiegészítve, mint a Stop&Action – a fékpedálba integrált erőátvitel megszakító funkció – az Auto PowerShift (APS) mely segítségével a traktor mindig a megfelelő sebesség- és powerfokozatot választja meg a haladási sebesség, a terhelés és fordulatszám figyelembevételével, és az Advanced Driving System (ADS) egy innovatív hibrid vezetőtámogató rendszer amely korszerű mechatronikai technológiát alkalmaz, hogy segítse a kezelőt a szántóföldi és közúti manőverezésben, sebességfüggő rásegítéssel és automatikus egyenes vonalú haladásban.
 


 

A Rex 4 egy multifunkcionális joystick segítségével vezérelhető, amely kétféle konfigurációban is elérhető, vezérelhető róla a motorfordulatszám memória, az irányváltó, a hátsó függesztőmű, a TLT és a középre kihelyezett szeleptömbök, illetve természetesen a sebességváltó.

A RoboTour a Landini által szervezett esemény, amely a REX4 traktorok szőlőültetvényeken történő kipróbálását és az Argo Tractors szakembereinek és mérnökeinek tantermi foglalkozását kombinálja, akik bemutatták a RoboShift sebességváltó jellemzőit és előnyeit, valamint a Landini Farmban rejlő lehetőségeket, a MyLandini innovatív és nagyon friss alkalmazását, egy olyan alkalmazást, amely lehetővé teszi az agrár-élelmiszeripari ágazat digitalizálására összpontosító intelligens gazdaságirányítást, hogy reagáljon az ágazatban kialakuló tendenciákra és versenyelőnyt teremtsen a mezőgazdasági piacon.
 


 

A Landini Farm lehetővé teszi a gazdaság irányítását, az agronómiai modellek és a kijuttatási-térképek kezelését, valamint a szántóföldön használt szenzorok integrációját, a nyomon követhetőség és a fenntarthatósági protokollok meghatározását.

A szántóföldi kísérletek végén a vendégek meglátogatták a gyártóüzemeket, hogy többet tudjanak meg a történelmi gyártó termékeiről, valamint az Argo Tractors Fabbrico és San Martino in Rio telephelyeinek termelési részlegeiről.
 


 

„Megtiszteltetés és öröm volt meglátogatni "az otthonunkat"" - mondta Mario Danieli, az Argo Tractors olasz régió igazgatója - "Célunk az volt, hogy megmutassuk az ügyfeleknek, hogyan termelünk, és mindenekelőtt, hogy kipróbálhassák a Landinit a terepen. Kizárólag hazánkban gyártjuk a traktorainkat, nagy elismeréssel közvetítjük a Made in Italy termékeket a világ minden tájára. Az elmúlt években előre léptek technológiailag a termékeink; ma már elmondhatjuk, hogy olyan gépeket kínálunk, amelyek sok esetben megelőlegezik a legmodernebb megoldásokat és alkalmazásokat.

Olyan innovatív megoldásokkal terveztük és szereltük fel járműveinket, amelyekkel egyetlen más márka sem büszkélkedhet; a RoboShift sebességváltó, az egyetlen automata váltórendszer, amely a fokozatmentes sebességváltókkal szemben az alacsony teljesítményfelvétel nagy előnyét nagy üzemanyag-megtakarítással kombinálja. Végül, de nem utolsósorban az ADS elektronikus kormányrendszer, amelyet a traktorokat a terepen tesztelők nagyra értékeltek, és a piacon jelenleg elérhető legjobb rendszernek nyilvánították. Biztosak voltunk abban, hogy ezek a gépek sikert aratnak majd, ebbe az eseményen résztvevők érzései és visszajelzései csak megerősítették ezt.”

A RoboTour volt az alkalom az új Landini REX4 RoboShift terepen történő tesztelésére, amely a Landini számára az első a speciális traktorok kategóriájában, és amely nagy előnyt kínál a kényelem és a termelékenység tekintetében, köszönhetően az ADS elektronikus kormányműnek is, amely csökkenti a kormánykerék rezgéseit, és a sebesség növekedésével növeli a merevséget a teljes irányíthatóság érdekében mind a szántóföldön, mind az úton.

A bemutatott és tesztelt traktorok a REX4 sorozatból a 120 GT, 120 F és 110 S modellek. A 2021-es Eima International kiállításon bemutatott és a 2022-es Campo Enovitis kiállításon is részt vevő REX4 traktorok V, S, F, GT fülkés kivitelben kaphatók. A motor – turbós, töltőlevegőhűtéses négyhengeres, 16 szelepes Deutz Ag TCD 2,9 literes motor - nagy nyomatéktartalékot, nagyobb reakciókészséget és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást garantál. A maximális nyomaték 375 és 420 newtonméter között mozog, a karbantartási időközök pedig 1000 órára vagy 2 évre nőttek. Végül a Stage V kipufogógáz kezelőrendszereket a motorháztető alá integrálták az optimális láthatóság fenntartása érdekében.

 

Fordította: Somogyi Ákos

Forrás: Robo Tour: il cambio che ti cambia la vita - Landini

Elérhető

Kapcsolódó cikkek