Rendszeres véradók töretlen lelkesedése

Rendszeres véradók töretlen lelkesedése

Tegnap ismét kihelyezett véradást tartottak az AXIÁL Kft. bajai telephelyén, melyen a vállalat rendszeres véradói töretlen lelkesedéssel vettek részt. Egy-egy alkalom során fejenként 4,5 dl vért vesznek, mellyel akár három életét is megmenthetünk!

Talán elsőre soknak tűnik ez a mennyiség, de egy átlagos felnőttnek hozzávetőleg 5 l vére van és a levett vért mindössze néhány nap alatt pótolja az emberi szervezet. Az AXIÁL Kft.-nél már sok éves hagyománya van a véradásnak és általában az egészségmegőrző programoknak, melyeket kifejezetten a dolgozók számára szerveznek. A véradás ugyan hol kisebb, hol nagyobb létszámmal zajlik, de van egy erős bázis, akik mindig vállalkoznak, a csupán egy tűszúrásnyi fájdalommal járó procedúrára. Az egyik legtöbbször vért adó dolgozó, Vas Magdolna marketingmenedzser, 18 éves korától kezdve évente több alkalommal is „frissíti” a szervezetét.

Számomra nem a sokat hangoztatott egészségügyi előny a legfontosabb indok a véradás mellett. Bár természetesen örülök, hogy ez egyfajta szűrőként is szolgálhat az általános egészségügyi állapotomra vonatkozóan. Sokkal fontosabb, hogy tudom, másokon segíthetek. A vért egyelőre nem lehet mesterséges úton előállítani, pedig nagy szükség van rá. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor vagy saját, vagy egyik családtagjának élete múlhat azon, rendelkezésre áll-e megfelelő mennyiségű vér. Az én lelkiismeretemet megnyugtatja, hogy ilyen módon kicsit hozzájárulok a közjóhoz.” – nyilatkozta Vas Magdolna, aki 53. alkalommal adott vért.

 

Forrás és kép: AXIÁL Kft.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek