Professzionális tartálykocsi nehéz munkagépekkel való használatra

Professzionális tartálykocsi nehéz munkagépekkel való használatra

Az ANNABURGER az ügyfelekkel és a kereskedőkkel szoros együttműködésben megalkotta a Profi tartálykocsik sorozatát, mely a HTS 34.28 Profi típussal bővült.

 

Az utóbbi időben a vállalkozók és a nagy mezőgazdasági cégek egyre nagyobb tartálypótkocsikat követelnek a folyékony szerves trágyáknak a szántóföldön történő szétosztásához. Nagyon fontos azonban a talaj védelme és az, hogy a tartálypótkocsi képes legyen különböző munkagépekkel dolgozni.

Ezért az ANNABURGER az ügyfelekkel és a kereskedőkkel szoros együttműködésben bővítette a Profi tartálykocsik sorozatát. A HTS 34.28 Profi szivattyúval ellátott új tartálykocsi 30 köbméter térfogatú, és nagyméretű (akár 36 m munkaszélességű) kijuttatóval és nehéz talajművelő berendezésekkel szerelhető fel. Robusztus felépítése a hidraulikusan felfüggesztett tridem tengellyel (tengelyenként 14 t teherbírás) kombinálva akár 46 t műszaki össztömeget is lehetővé tesz.

A robusztus GRP-tartály (üvegszál-erősítésű műanyag) teljesen karbantartásmentes és korrózióálló. Mivel külső fala és a beépített terelőlapok teljesen mentesek a korróziónak kitett csavaroktól. A megnövelt tartálytérfogatnak köszönhetően az injektáló pótkocsik teljesen feltölthetők a kiközelítő tartálykocsikkal. Ez javítja a flotta kihasználtságát, és ezáltal csökkenti a folyékony szerves trágyák szántóföldi forgalmazásának összköltségét.

 

Az ANNABURGER új Profi sorozatú hígtrágya kijuttató tartálykocsija 30 köbméter kapacitású. Ennek megfelelő méretű ejtőcsöves vagy kapás injektáló és egyéb talajművelő eszközökkel együtt nagy területteljesítményeket érhet el a vállalkozóknál és a nagy mezőgazdasági cégeknél.

 

Nagy áramlási sebesség

A gyors töltést a hidrosztatikusan hajtott forgódugattyús szivattyú garantálja 9.000 l/perc sebességgel, a turbó gyorsítóval kombinálva (opcionálisan 12.000 l/perc). A turbógyorsító hatékonyan helyezkedik el a 2 darabos szívócső (gém ø 10 inch / 250 mm) forgócsuklójában. A tartálykocsin lévő nagy átmérőjű (ø 8 inch / 200 mm) optimalizált csővezetékek minimalizálják az áramlási veszteségeket. Ezenkívül a tartály alatt elhelyezett szivattyú jó szívási feltételeket és magas kijuttatási sebességet biztosít.

A 750/60R30.5 méretű kerekeknek köszönhetően még akkor is minimális talajnyomással dolgozik a szántóföldön, ha a tartálykocsi tele van és nehéz munkagépekkel van felszerelve. Ezenkívül az első és a harmadik tengely kényszerkormányzása (aktív) megakadályozza, hogy a termékeny talajréteg kanyarodáskor tömörüljön.

Az ANNABURGER először alkalmaz új rendszert az aktív tengelykormányzáshoz. Ezt egy, a tartálykocsi elejére szerelt kormányzásérzékelővel valósítják meg.

Ez kiküszöböli a korábban a vonórúd alatt elhelyezett mechanikus összeköttetéseket, és növeli a maximális kormányzási szöget.

A jól bevált hidraulikus tengelyfelfüggesztés a hidraulikus vonórúdfelfüggesztéssel kombinálva nagy vezetési kényelmet biztosít. Ez a technológia számos egyenetlenséget elnyel a terepen. Ha a tartály üres, az állandóan magas vonórúdterhelés az első tengely megemelésével a traktor hátsó tengelyére kerül át. Ez nagyobb terhelést biztosít a traktor hátsó tengelyére, és növeli a vonóerőt, ami nagyon fontos a nehéz szántóföldi körülmények között.

 

Megnövelt munkaszélesség

A 4 pontos hidraulikus függesztőszerkezetnek köszönhetően a tartálykocsi akár 36 m munkaszélességű és 5500 kg tömegű ejtőcsöves vagy csúszó késes kijuttatóval is felszerelhető.

A tartálykocsi minden funkciója ISOBUS-on vagy az MMS vezérlő egységen keresztül keresztül vezérelhető. A szervizdoboz egy új, technikusbarát helyen, a vonórúd felett helyezkedik el, így még jobb védelmet nyújt a fröccsenő víz és a szennyeződések ellen.

Az annaburgi gyártó a teljes termékpaletta magas színvonalának biztosítása érdekében kompromisszumok nélkül támaszkodik a "Made in Germany" minőségre.

 

 

Forrás, kép: ANNABURGER

Fordította: Csordás Csenge, marketinggyakornok

Lektorálta: Somogyi Ákos, termékmenedzser

Elérhető

Kapcsolódó cikkek