Önmagáért beszél: Hyundai HX140L

Önmagáért beszél: Hyundai HX140L

A lincolnshire-i székhelyű EJ Civils cég bevételeit leginkább a Taylor Wimpey házépítő vállalkozás, valamint más, lincolnshire-i és nottinghamshire-i területeken tevékenykedő fejlesztők földmunkáiból szerzi.

Az EJ Civils 48 alkalmazottat foglalkoztat, és a 200-tól a 600 lakásos építési projektekig vállal munkákat. A cég jelenleg öt különböző beruházáson is dolgozik. Ezek olyan, 6 és 20 millió font közötti infrastrukturális projektek, amelyek a házépítéseket előzik meg.

Kevin Walsh, az EJ Civils ügyvezető igazgatója szerint: „Minden munkánk szájról-szájra terjed, és nagyon szerencsések vagyunk, hogy olyan jó munkakapcsolatban állunk a Taylor Wimpey-vel, amely cégnek a munkák többségét köszönhetjük.”

A vállalat 20 gépből álló flottával rendelkezik, amelyek 3 és 22 tonna közöttiek. A cég legutóbb három darab 14 tonnás Hyundai HX140L lánctalpas kotrógépet vásárolt a Corby székhelyű Hyundai kereskedőtől, a Willowbrook Plant-től.

A vállalatnak már van egy 22 tonnás R220-9A típusú lánctalpas kotrógépe, amelyet Kevin kb. 1,5 évvel ezelőtt vásárolt, de a gép még mindig jól teljesít. Kevin elmondta: „Nagy csöveket fektettünk és szükségünk volt egy nagyobb gépre, az R220-9A éppen a megfelelő időben érkezett. Sajnos a bontással foglalkozó cég, amely korábban üzemeltette a gépe, kilépett az üzletből.”

Kevin hozzátette: „A gépet a Hyundai HES Enterprises-on keresztül vásároltuk Manchesterben – jó vétel volt. Két 22 tonnás gép állt rendelkezésre, mindkettő teljes felszereltséggel. Végül az utolsót vettük meg. Ez egy kiváló gép – igazi igás ló! A kezelő szereti a gépet és előnyben részesíti a versenytárs márkák ugyanilyen kategóriájú gépeivel szemben.”

 

 

Az EJ Civils kisebb, 13 tonnás gépei konkurens márkájúak. Kevin jelezte, hogy sok gond volt velük: „Megdöbbentő problémáink voltak a két konkurens géppel, amelyeket vásároltunk. Beszéltem egy barátommal, Seamus Lawless-szel a Lincoln Lawless Civils-től, aki Hyundai flottát üzemeltet és azt mondta, hogy ki kell próbálnom egy 14 tonnás Hyundai-t, majd kapcsolatba lépett Martin Lewis-szal a Willowbrook Plant-től. Már ismertem a Hyundai márkát, nagy sikerrel használtuk az R220-9A típust.”

Kevin hozzátette: „Vásároltunk egy HX140L típust a Willowbrook demóján, nagyon megtetszett nekünk a gép. Kiváló ár-érték arányúak és sokkal jobb a specifikáció a gépen, mint amit üzemeltettünk – sokkal erősebb és nagyobb a teljesítménye.

Mindent szeretek az új Hyundai-on! Az üzemanyag-hatékonyság nagyon jó – ha ásni kezd, ha masszív dolgokat talál, automatikusan nagyobb erőt ad, majd lekapcsol, amikor már nincs szükség a többlet energiára. Továbbá az üzemanyag-vezetékek nem annyira érzékenyek a Hyundai-on, ami különösen fontos a földmunkák során. A vezetőfülke rendkívül magas színvonalú a Hyundai-nál és kiváló a munkaterületre történő rálátás is.

Kevin beszámolt arról is, hogy a gépkezelőknek eltartott egy kis ideig míg hozzászoktak az új Hyundai-hoz. „Az idősebb gépkezelők mindig kissé ódzkodnak, különösen az új gépeknél – míg a fiatalabb kezelők – az Xbox generáció – a GPS-rendszereket, a hangvezérlést, a Bluetooth-t is szeretik. A Hyundai-nál ezek és még több más is sztenderd.

Az egyik gépkezelő – aki egy abszolút fantasztikus gépkezelő – a szokások rabja, megszokta a 13 tonnás gépet, ami a versenytárs márkája és először nem volt hajlandó Hyundai-ra váltani. Majd az történt, hogy az első HX140L-t, amit egy másik kezelő használt, kölcsönkérte, hogy kipróbálja. Csak néhány napig kellett volna használnia a gépet, de három héten keresztül megtartotta, amíg a kezelője vissza nem kérte azt. Szóval, vettem egy másik HX140L-t és most már három van.”

 

 

Kevinnek tetszik, hogy a Hyundai HX140L-nél négy LED lámpa van a gép elején kettő helyett. Azt is mondta, hogy a fények megfelelőek voltak ahhoz, hogy még éjszaka is dolgozzanak, nem voltak árnyékok. „A gépeinken (AAVM – Advanced Around View Monitoring) körkörös képet adó megfigyelő kamera rendszer is található, amit azt jelenti, hogy a kezelőink láthatják, hogy tartózkodik-e valaki a gép közelében, ha igen, akkor hangjelzést ad. Ez briliáns! A Taylor Wimpey-nél az egészségügyi és biztonsági elvárások magasak, és fontosnak tartják a biztonsági rendszereket.”

„A Hyundai másik biztonsági megoldása, a fob rendszer, ahol a kulcs az ember zsebében maradhat, mert nem szükséges a gép beindításához.” Kevin hozzátette: „Ez is hasznos a Wimpey szempontjából – mert így a kezelő nem hagyhatja a gépben a kulcsot. A kulcs mindig a kezelőnél van, a zsebében.”

Kevin nem tudta eléggé dicsérni a Willowbrook-ot a szolgáltatásaiért és támogatásáért, továbbá azt tervezi, hogy három éven belül az összes meglévő kotrógépet lecseréli és 100%-ban Hyundai flottát üzemeltet majd. Kevin elmondta: „A barátaim, Seamus Lawless és Pat Macdonald is együttdolgoznak a Willowbrook-kal és nem tévedtek velük kapcsolatban. Martin nagyszerű!”

A gépet hétfőn szállítják le, majd részletesen elmagyaráznak minden új funkciót neki. Ez egy másik nagyon jó dolog a Willowbrook-ban, a gép mindig akkor érkezik, amikor mondják, és a szállítást is ők intézik, nem kell mást fogadni.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: earthmoversmagazine.co.uk

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek