Nagy kapacitású SPITZER takarmányszállító kocsi

Nagy kapacitású SPITZER takarmányszállító kocsi

Az állattenyésztőknek sokszor gondot okozott a nagyobb telepek takarmányellátása. A hazai piacon három köbméteres és kéttartályos hat köbméteres tartálykocsik voltak elérhetők. Velük látták el az állattartó telepeket.

Ezek a kocsik igen kis hatékonysággal dolgoztak. Nagy előrelépést jelentett, amikor megjelent a piacon az AGROGÉP gyártmánya, a 16 köbméteres takarmányszállító kocsi. Sok helyen teherautókra szerelt tartályokkal és a mögéjük akasztott pótkocsikkal oldják meg a szállítást, gyorsítva a folyamatokat a takarmánykeverő és az állattartó telepek között. A módszer nagy hátránya, hogy az útdíj jelentősen megnöveli a szállítási költségeket és a végtermék árát. További probléma a tachográf használatának kötelezettsége, ami korlátozza a vezetési időt. Az útdíjat és a vezetési idő korlátját traktorral lehet kiküszöbölni. A mai korszerű traktorokkal a sebesség megközelíti a tehergépkocsikét, és korszerű motorjukkal környezetkímélőbbek a gázolajfaló, pöfékelő teherautóknál.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve vettük fel értékesíthető termékeink közé a SPITZER SAPI 1833/3P vonóháromszöges pótkocsit, amellyel nagyobb állattartó telepek is biztonságosan kiszolgálhatók takarmánnyal.
 


Az önhordó tartálykonstrukció megfelel a nyomástartó edényekre (2.0 BAR) vonatkozó rendelkezéseknek. A pótkocsi kamrakiosztása 9-12-12 köbméter. Ennek köszönhetően egyszerre akár 14 tonna, valamint három fajta táp szállítható egyszerre. A tartályok töltése gravitációs, 450 milliméter átmérőjű nyíláson. A kezelőpódiumon korlát szolgálja a munkabiztonságot, pneumatikusan mozgatható, nyitott helyzetben automatikusan rögzített, kiküszöböli az emberi figyelmetlenséget, megelőzi a töltőhely vagy a pótkocsi károsodását. Mindhárom kamra 100 milliméteres hátsó kivezetésű ürítőcsőbe csatlakozik, a kocsi alján. Az ürítéshez szükséges levegőt 1000/perc kardán-fordulatszámmal hajtott 1130 m3/óra teljesítményű MOUVEX csavarkompresszor biztosítja. A nagykapacitású Donaldson PSD 10 ciklonos levegőszűrő rendszer a forgózsámoly mögött jól hozzáférhető, egyszerű a karbantartás.
 

A futómű hatéves, kilométer korlátozás nélküli garanciájú SAF CD tengelyeit speciálisan nehéz, kátyús útviszonyokra tervezték, akár 100 km/óra sebességgel is használhatók. Nagy átmérőjű csőtengelyre erősített légrugók és lengéscsillapítók, valamint különösen nagy átmérőjű kerékcsapágyak bírják hosszú távon a rossz útviszonyokat, csekély karbantartással is üzembiztosan. A tengelyek rugóerőtárolós rögzítőfékkel, ABS fékrendszerrel, elektromos vezérléssel vannak ellátva. Nagy átmérőjű, speciális kompozitanyagból gyártott 430 mm-es féktárcsák garantálnak biztos megállást. A kocsi oldalsó és hátsó aláfutás-védelemmel és egyedi műanyag sárvédővel van felszerelve.

A tehergépkocsis ALCOA alumínium keréktárcsák csökkentik a kocsi önsúlyát, de az esztétikus látvány sem elhanyagolandó.
 


 

A Magyarországon már használt tápszállító kocsikról hallott kedvező benyomásokat követően döntöttünk úgy, hogy kínáljuk ügyfeleinknek a „SPITZEN” lévő kocsit.
 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek